Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Maksuttomat Linkki-matkustusillat Valon kaupunki-tapahtuman aikaan 28.-30.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Jyväskylän seudulla joukkoliikennematkustus on mukavassa kasvussa. Kiitokseksi asiakkaille ja uusien Linkki-kokeilijoiden houkuttelemiseksi Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa maksuttomat ilta-ajan matkat 28.-30.9. vietettävän Valon kaupunki –tapahtuman aikaan.

Ilman lippua pääsee matkustamaan torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Vältä ruuhkat ja parkkipaikkaongelmat, jätä oma auto kotiin ja pakkaa itsesi tai perheesi Linkkiin! Ilmaiskyydeillä voit suunnata paitsi Valon kaupunki –nähtävyyksiin, myös vaikkapa iltamurkinalle, -jumpalle tai -shoppailulle.

Lisäautot helpottavat ruuhkia

Iltaliikenteen suosituimmille linjoille on varattu lisäkalustoa. Kuusi ylimääräistä Linkkiä on valmiina starttaamaan matkaan perjantaina 28.9. ja 29.9. lauantaina. Niillä helpotetaan tarpeen mukaan ruuhkia ja riennetään apuun, jos joku keskeisistä linjoista uhkaa jäädä pahasti aikatauluista jälkeen.

Kokonaan ei lisäliikennekään voi pelastaa hetkellisiltä ruuhkautumisilta ja myöhästymisiltä, joten viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa loppuviikon iltoina varautua. Kuljettajat tekevät parhaansa työnsä hoitamiseksi ja matkustajien perille viemiseksi, mutta myös asiakkaiden joustava ja ymmärtäväinen suhtautuminen on tilanteessa tarpeen.

Ilmaisiltojen tarkoituksena on madaltaa joukkoliikenteen kokeilemisen kynnystä ja saada osa kokeilijoista käyttämään Linkkiä jatkossakin. Joukkoliikenteen käyttäjien määrän lisääntyminen on kaikkien etu: matkamäärien kasvu parantaa mahdollisuuksia kehittää palveluita, linjastoja, reittejä, vuoroja ja lippuhintoja entistäkin asiakasystävällisempään suuntaan.

Linkki-heijastimia jaossa perjantaina 29.9.

Bongaa Jyväskylän keskusta-alueella perjantaina 29.9. ajeleva Linkki-laatikkopyörä ja nouda itsellesi oma Linkki-heijastin! Heijastin on paras turvavaruste etenkin pimeillä ja sateisilla ilmoilla, kun näkyvyys auton tuulilasin takaa heikkenee. Heijastinta käyttäen teet itsesi parhaiten näkyväksi myös pysäkillä Linkkiä odottaessasi ja pysäyttäessäsi.

Matkamäärien kehitys ilahduttaa

Joukkoliikenteellä tehtyjen matkamäärien kasvattaminen on yksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tärkeimpiä tavoitteita. Tämän vuoden matkamäärät hipovat jo 7 miljoonaa ja ovat vuoteen 2016 verrattuna kasvaneet tammi-elokuun 2017 aikana noin 8 prosenttia. Elokuun 2017 loppuun mennessä vihreillä Linkeillä oli tehty reilut 320 000 matkaa edellisvuotta enemmän.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

25.9.2017Kristiina Pentikäinen

Kommentit (11 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija26.09.2017 10:042 vuotta sitten

Kuinka ollakkaan ei 13M ole ilmainen, ettei vaan me maalaiset jyväskyläläiset tulla tapahtumaan

Vierailija28.09.2017 15:532 vuotta sitten

Ei ole myöskään linkki 43 ilmainen ja vaikka olisikin, Leppälahdesta ei tuohon aikaan enää tule linja-autoja. Aika outoa: Laukaasta kuitenkin pääsee tapahtumaan ilmaiseksi, vaikka se ei kuulu Jyväskylän kaupunkiin, Leppälahti taas kuuluu.

43-numeron vuorolla on muutenkin liput kalliimmat kuin muilla kaupunkilaisilla. Eli tässäkään ei toteudu tasa-arvo: osa kaupunkilaisista maksaa enemmän linja-auton käytöstä kuin toiset.Toivoisin tähän muutosta ja pian.

Vierailija28.09.2017 16:332 vuotta sitten

Häpeä Jyväskylän seudun joukkoliikenne !!! Se järjestää ilmaisia kyytejä Laukaaseen ja Muurameen vaikka ei kykene järjestämään sitä kaikille oman kunnan asukkaille.

Vierailija28.09.2017 17:592 vuotta sitten

Ikävää että lähialueen asukkaille ei ilmaista kyytiä järjesty. Minua puolestaan ilmaisten kyytien ilta suosii: tulin nimenomaan Valo -tapahtumaan, majoittumaan kaupunkiin kahdeksi yöksi. ja hyödynnän ilmaiset bussit Laajavuoresta. Samalla opettelen liikkumaan Jkl:n busseilla ja reiteillä...jatkossa aion nimittäin jättää autoni kaupungin laidalle ja ajella parkkilippujen maksamisen sijasta busseilla.

Vierailija28.09.2017 18:122 vuotta sitten

Miksi näitä ilmaisia kyytejä tarjotaan näille reikäleipä kunnille Laukaa ja Muurame, selkeästi nuo kaupunkiin kuuluvat alueet mukaan, vaikka olisivatkin kauempana. Tosin asuuko jossain Leppälahdessa kovinkaan monta ihmistä, 10-100 ehkä.

Vierailija28.09.2017 19:492 vuotta sitten

Eikö olisi jo korkea aika saada koko ison kunnan, kaupungin asukkaat tasaveroiseen asemaan! Olkoot kyyti ilmainen kaikkiin kaupungin kolkkiin, aina kun on näitä tempauksia, milloin tonttulakkien kera milloin valon kaupunkiin tms. Ei haittaa, vaikka ympäristökuntalaisetkin pääsevät ilmaiseksi.

Vierailija28.09.2017 21:172 vuotta sitten

Eipä löytynyt kuskilta yhtään joustovaraa, jonka takia itseltäni jäi valon kaupunki tämän vuoden osalta nyt näkemättä aikataulujen takia. Linja-auto sattui tulemaan pysäkille 3 minuuttia vaille kuusi eikä kuski voinut päästää kyytiin, vaikka ajeli tyhjällä autolla. Ymmärtäisin ehkä jos reitti olisi semmoinen, millä tulee autoja 10-15min välein, mutta seuraava auto tälle pysäkille olisi tullut vasta tunnin päästä. Viime vuonna pääsin kaupunkiin asti tapahtuman toisena päivänä, mutta en päässyt kotiin, koska kaikki kerran tunnissa tulevat autot olivat niin täynnä, ettei mukaan mahtunut.

Vierailija29.09.2017 09:452 vuotta sitten

Todella ihanaa! Vaikka kaikki jyväskylän osat ei hyödy tästä, eikö pitäisi olla iloisia että tällaista edes järjestetään. On hienoa että linkki on mukana tapahtumissa, mikä taitaa olla ainutlaatuista verrattuna eri kaupunkeihin :)

Vierailija29.09.2017 16:002 vuotta sitten

Hei mahtavaa! Tämän tiedon mukaan myös Tikkalasta pääsee tänä vuonna ilmaiseksi tapahtumaan! Vielä kun ilmoitatte kellonajat milloin bussit tänne ja täältä kulkee niin helpottaa kyytiin hyppäämistä.

Vierailija03.10.2017 09:572 vuotta sitten

Joo, eipä tullu bussia meidän kylälle perjantaina 29.9. klo 18.20. Oli niin täynnä vuoro 41, että ei kiertänyt Tiituspohjan kautta ollenkaan vaan painoi suoraan kohti Jyväskylää. Vaihtui normaali Waltti-hintainen matka (tai silloin ilmainen) yli neljänkympin taksikyytiin!!! Ei jääny mukava mieli...

Kari Ström06.10.2017 10:522 vuotta sitten

Kiitos palautteesta. Lisäautoja oli Valon kaupunki -liikenteeseen varattu viime vuoden tapahtuman ruuhkaisimmille vuoroille. Tämän vuoden Valon kaupunki -tapahtuma sai kuitenkin liikkeelle yli 100 000 henkilöä ja ilmaismatkustajia kulki Linkeissä noin 33 prosenttia edellisvuotta enemmän. Näin suureen suosioon emme valitettavasti osanneet riittävästi varautua. Joillakin suosituimmilla vuoroilla Linkit joutuivat ajamaan pysäkkien ohi pysähtymättä, koska autoissa oli jo maksimimäärä matkustajia eikä uusia voitu ottaa. Ilmaismatkustajien suuren määrän vuoksi myös osa vuoroista ajettiin tapahtumailtoina myöhässä aikatauluistaan. Haasteista huolimatta enin osa matkustajista saatiin vietyä määränpäähänsä. Pahoittelemme, että palvelu ei kaikkien kohdalla pelannut kuten piti. Ensi vuonna pyrimme jälleen parantamaan valmiuksia niin, että vastaavilta tilanteilta vältyttäisiin mahdollisimman hyvin.

Jyväskylän seudun joukkoliikenne on seudullinen toimija, joka järjestää paikallisliikennettä Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Laukaa ja Muurame osallistuvat osaltaan liikenteen järjestämiseen ja näiden kuntien asukkaat ovat siten oikeutettuja ilmaismatkoihin samalla tapaa kuin jyväskyläläisetkin. Pahoittelemme, että meillä ei ole kaikkiin suuntiin (esim. Korpilahti, Vesanka, Kuohu, Leppälahti, Lievestuore, Vehniä) omaa iltaliikennettä, johon olisimme voineet ilmaismatkoja myöntää. Linkki-liikennettämme ajetaan vakiolinjoilla, -aikatauluilla ja -reiteillä. Nämä muodostavat ne puitteet, joissa ilmaisliikennettä voidaan tällaista tapahtumaa varten tarjota. Kaikki iltaliikenteessä 28.-30.9. ajettavat vuorot olivat kauempaakin saapuvien asukkaiden käytettävissä, ainoastaan matkat lähimmän Linkki-linjan pysäkille oli tällä kertaa taitettava muulla kulkupelillä. ystävällisin terveisin Kari Ström, palvelupäällikkö Jyväskylän seudun joukkoliikenne, Valon kaupunki -tapahtuma

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Maksuttomat Linkki-matkustusillat Valon kaupunki-tapahtuman aikaan 28.-30.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa