Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Auton vapaapäivää vietetään 22.9. Jyväskylän kävelykadulla

Kansainvälinen Liikkujan viikko huipentuu 22.9. kello 10-15 järjestettävään Auton vapaapäivän tapahtumaan Jyväskylän kävelykadulla. Kompassin tuntumassa on tuolloin luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa viisaille liikkujille.

JAPA ry:n teltalla voi tutustua Lastipyörälainaamon valikoimaan ja keskustella sähköavusteisista polku- ja lastipyöristä. Jyväskylän pyöräilyseuran pisteeltä voi ostaa I Cycle –paitoja, liittyä jäseneksi tarjoushintaan sekä keskustella Jyväskylän pyöräilyolosuhteista. Liikenneturvan teemana on pyöräilijä näkyminen pimenevässä syksyssä ja jaossa on myös pieni määrä valoja nopeimmille.

Auton vapaapäivän menossa mukana ovat myös Jyväskylän kaupunki, Kansalaistoiminnankeskus Matara ja Tourujoen yö –tapahtuma sekä Jyväskylän seudun Linkki-joukkoliikenne.

Linkki jakaa 100 ilmaista vuorokausilippua

Linkin ja Fiksun liikkumisen yhteisellä infopisteellä on jaossa 100 ilmaista vuorokausilippua. Tule noutamaan itsellesi maksuton lippu ja testaa joukkoliikennematkustamista 24 tunnin ajan! Lippu kelpaa Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Waltti-liikenteen maksuvyöhykkeillä A–C. Ilmaislippuun sisältyy myös uusille matkakorttiasiakkaille suunnattu tarjous: Käytetyllä vuorokausilipulla voi lunastaa itselleen Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) oman Waltti-matkakortin hintaan 0 euroa (korttimaksu norm. 5 €). Edun saaminen edellyttää ensimmäisen lippulatauksen (arvo- tai kausilippu) ostamista kortille samalla asiointikerralla.

Mikäli kahvihammasta rupeaa Auton vapaapäivän tiimellyksessä kolottamaan, kannattaa kävelykadulta bongata Fiksun liikkumisen Kahviralli kello 11–14 ja tulla nauttimaan ilmainen kuppi kuumaa!

Liikkujan viikon tapahtumia Jyväskylässä on järjestämässä suuri joukko eri toimijoita, kuten Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, Liikenneturva ja Kansalaistoiminnankeskus Matara. JAPA ry koordinoi viikon järjestelyjä Jyväskylässä. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot: koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jkl.fi

19.9.2017Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Auton vapaapäivää vietetään 22.9. Jyväskylän kävelykadulla