Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän seudun joukkoliikenne etsii nyt Linkki-kummeja!

Paikallisliikenteessä on käynnistynyt haku Linkki-kummien pestaamiseksi. Linkki-kummi on henkilö, joka pyynnöstä lähtee mukaan ja opastaa kokemattomampaa kanssamatkustajaa Linkki-linja-autolla matkustamisen saloihin.

- Monella voisi olla kiinnostusta kulkea paikallisliikenteen autoilla, mutta käyttökokemuksen puute estää. Jos ei tiedä miten toimia esimerkiksi maksamistilanteessa, linkkimatkustuksen aloittaminen saattaa hirvittää, sanoo palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän seudun joukkoliikenteestä.

Nyt Linkkimatkustuksen käytäntöihin perehtymättömille matkustajakandidaateille on luvassa vertaistukea. Haussa on 2–3 ystävällistä, mukavaa ja vuorovaikutustaitoista aikuista henkilöä, joilla itsellään on riittävä kokemus tai taidot paikallisliikenteen käytöstä. Toimialueena on Jyväskylä, Laukaa ja Muurame.

Linkki-kummien hakuaika 15.9. asti

Linkki-kummiksi voi lähettää vapaamuotoisen hakemuksensa 15.9.2017 mennessä sähköpostilla linkki@jkl.fi. Hakemuksen voi myös toimittaa kirjallisena paikallisliikenteen Linkki-palvelupisteeseen (Asemakatu 7, Jyväskylä). Hakijalta halutaan kuulla minkä vuoksi juuri hän olisi hyvä Linkki-kummi, millainen on hakijan Linkkien käyttökokemus. Myös ikä ja yhteystiedot on tärkeää liittää hakemukseen. Valinnat tehdään haastattelujen perusteella ja Linkki-kummitoiminta on tarkoitus käynnistää loppuvuodesta 2017.

Linkki-kummi saa perehdytyksen tehtäväänsä ja hänen kanssaan tehdään vuosisopimus kummitehtävien hoitamisesta. Kyse on vapaaehtoistoiminnasta, josta ei makseta palkkaa, mutta Linkki-kummi saa viranhoitoa varten oman Waltti-vuosilipun, jota mielellään voi hyödyntää myös vapaa-ajalla.

Linkki-kummien yhteistyötahona toimii Linkki-palvelupiste, joka välittää kummien puhelinnumeroita opastettaville. Linkki-kummi ja opastettava sopivat keskenään 1–2 kerran tapaamisesta, jonka aikana harjoitellaan käytännön matkustusta opastettavan omilla kulkureiteillä. Opastettaville palvelu on maksuton, opastettava asiakas vastaa ainoastaan omien, opastuksen aikaisten matkalippujensa maksamisesta.

Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

23.8.2017Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän seudun joukkoliikenne etsii nyt Linkki-kummeja!