Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-arvolippuja voi ostaa haltijakohtaisina 6.3. alkaen

Jyväskylän paikallisliikenteen haltijakohtaiset Waltti-arvolipputuotteet tulevat myyntiin maanantaina 6.3.2017 alkaen Linkki-palvelupisteeseen (Asemakatu 7, Jyväskylä). Haltijakohtaisina voi ostaa lasten, nuorten ja aikuisten ikäryhmien arvolippuja.

Myöhemmässä vaiheessa haltijakohtaisia arvolippuja voi ostaa myös muista paikallisliikenteen lipunmyyntipisteistä.

Arvolippumatkan hinta on sama riippumatta siitä, onko matkakortti henkilö- vai haltijakohtainen. Arvolippumatkojen voimassa olevat hinnat löytyvät osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/liputjahinnat.

Yhdellä matkakortilla voi olla vain joko haltijakohtaisia tai henkilökohtaisia lipputuotteita. Kausiliput ovat jatkossakin henkilökohtaisia, eli jos matkakortilla on entuudestaan kausilippu, samalle kortille ei voi hankkia haltijakohtaista arvolippua. Opiskelijan arvolipun voi ostaa vain henkilökohtaisena, koska kyseessä on henkilökohtainen etuus. Seniorien ikäryhmän haltijakohtaista arvolippua ei toistaiseksi oteta käyttöön, koska siihen vaadittavat tekniset valmiudet eivät ole riittävät.

Haltijakohtaista matkakorttia ei voi tilata nettipalvelusta https://nettilataukset.waltti.fi, vaan kortti on perustettava asiakaspalvelupisteessä. Lisälataukset onnistuvat kuitenkin nettipalvelussa, jos asiakas tekee palveluun henkilökohtaisen käyttäjätilin, johon matkakorttinsa liittää.


Haltijakohtainen arvolippu voi olla perheen tai työpaikan yhteinen

Henkilökohtaisella matkakortilla voi jatkossakin matkustaa ainoastaan se henkilö, jolle kortti on tehty. Haltijakohtaista korttia taas voi käyttää kuka tahansa henkilö, joka kuuluu samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuin kortinhaltija. Haltijakohtaiset kortit vastaavat entistä paremmin erilaisiin yhteiskäyttötarpeisiin ja ovat hyödynnettävissä paitsi perheiden, myös työpaikkojen käyttöön.

Lasten haltijakohtaisella arvolipulla voivat matkustaa perheen kaikki alle 17-vuotiaat lapset, jos se matkustustarpeiden puolesta on mahdollista. Nuoren haltijakohtaisen arvolipun voi hankkia perheen 17-24-vuotiaiden nuorten yhteiskäyttöön, ja tarvittaessa sillä voi matkustaa myös lasten ikäryhmään kuuluvat perheenjäsenet. Aikuisen haltijakohtaista arvolippua voivat käyttää kaikenikäiset, mutta itse aikuinen (25 vuotta täyttänyt) voi hyödyntää matkustaessaan ainoastaan aikuisen ikäryhmän haltijakohtaista arvolippua.

Jos yhdellä haltijakohtaisella arvolipulla on eri-ikäisiä käyttäjiä, matkakortilta lähtee matkustajan ikäryhmästä huolimatta automaattisesti aina kortin oletusikäryhmän mukainen veloitus. Jos perhe suunnittelee yhden haltijakohtaisen matkakortin hankintaa aikuisten ja lasten yhteiseen käyttöön, ainut mahdollinen vaihtoehto on aikuisen haltijakohtainen arvolippu, josta veloittuu joka matkustuskerralla aikuisen lippuhinta.

Haltijakohtaisella matkakortilla matkustavan on varauduttava esittämään kuljettajalle matkustusoikeutensa kortille ladattuun käyttäjäryhmään. Tarkistustarvetta voi ilmetä jos on esimerkiksi aihetta epäillä nuoren tai aikuisen matkustavan lapsen ikäryhmän arvolipulla.

Haltijakohtaisella Waltti-arvolipulla voi maksaa itsensä lisäksi myös toisten samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvien henkilöiden matkoja. Linkkiin noustessa pitää silloin kertoa kuljettajalle monenko henkilön matka kortilta veloitetaan. Myös henkilökohtaisen Waltti-matkakortin arvolla voi myös maksaa usean (samaan tai alempaan) ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan.


Henkilökohtainen Waltti-matkakortti on turvatumpi

Henkilökohtaisen matkakortin oston yhteydessä asiakkaan tiedot tarkistetaan ja tallennetaan aina Waltin asiakastietojärjestelmään. Jos henkilökohtainen matkakortti vioittuu tai katoaa, se voidaan sulkea. Silloin kukaan ei voi hyödyntää löytökorttia ja sen käyttämätön arvo tai matkat voidaan palvelupisteessä siirtää uudelle kortille.

Haltijakohtaisen matkakortin käyttö vastaa käteisen rahan hallussapitoa ja käyttöä. Haltijakohtaisia matkakortteja ei voi sulkea eikä niihin ladattua arvoa voi siirtää toiselle kortille. Jos kortti menee hukkaan, niin kortti kuin siihen ladattu arvokin on menetetty.


Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

28.2.2017Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-arvolippuja voi ostaa haltijakohtaisina 6.3. alkaen