Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylä-Korpilahti –yhteysvälille lisätään 1.3. alkaen väliaikaisesti lisää Waltti-liikenteen vuoroja

Matkahuollon Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seutulipun myynti päättyy 28. helmikuuta. Seutulipun käytöstä poistuminen vaikuttaa merkittävästi etenkin Korpilahden suunnan matkustusmahdollisuuksiin. Nyt Korpilahden suuntaan on luvassa lisää väliaikaisia Waltti-liikenteen vuoroja.

Korpilahden kirkonkylän suunnassa Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-lippua on toistaiseksi voinut hyödyntää vain linjan 13M seutuliikennevuoroilla. Korpilahdella seutulipulla on ollut vakiintuneita käyttäjiä, koska seutulipulla on voinut matkustaa paitsi seutuliikenteen linja-autoissa, myös kaupunkiseudun Waltti-liikenteen Linkki-linja-autoissa. Toisinpäin lippujen ristiinkäyttö ei onnistu, siksi Waltti-lipun hyväksymisestä on tehty erillisiä sopimuksia joidenkin seutuliikenteen linjojen liikennöitsijöiden kanssa.

Korpilahden saavutettavuuden parantamiseksi Jyväskylän kaupunki on sopinut väliaikaisten Waltti-vuorojen järjestämisestä Jyväskylän ja Korpilahden välille. Asiasta on sovittu yhteysvälin liikennöinnistä vastaavan Jyväskylän Liikenne Oy:n kanssa. Uusia Waltti-vuoroja ovat 1.3.2017 alkaen ainakin Jyväskylän Liikenne Oy:n liikennöimät, Jyväskylästä Jämsään maanantaista perjantaihin kello 6.25, 7.25 ja 7.55 ajettavat seutuliikennevuorot. Myös Waltti-lipun kelpaamisesta muissa Jyväskylän ja Jämsän välillä liikennöivissä Jyväskylän Liikenne Oy:n seutuliikennevuoroissa käydään neuvotteluja. Kyse on väliaikaisesta järjestelystä, joka on voimassa 1.3.–4.6.2017.


Kesällä Waltti-lippu kelpaa kaikissa Jyväskylän ja Korpilahden välisissä seutuliikennevuoroissa

Keski-Suomen ELY-keskus kilpailuttaa Jyväskylä-Jämsä –yhteysvälin liikennöinnin kevään 2017 aikana ja uusi liikennöitsijä selviää kilpailutuksen ratkettua. Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen ELY-keskus ovat kuitenkin sopineet, että kilpailutuksen yhdeksi ehdoksi asetetaan Jyväskylän Waltti-lippujen hyväksyminen Jyväskylän ja Korpilahden välisessä liikenteessä. Kesäkuusta 2017 alkaen Waltti-lipulla voi matkustaa kaikissa Jyväskylä-Jämsä –välin seutuliikennevuoroissa Jyväskylän ja Muuramen alueilla, ei kuitenkaan Jämsään saakka.

Suurimmalla osalla Matkahuollon poistuvilla seutulipputuotteilla matkustaneista on mahdollisuus ottaa käyttöön vastaava Waltti-lipputuote. Muutamalla kymmenellä matkustajalla ainoaksi vaihtoehdoksi jää toistaiseksi siirtyä Matkahuollon muiden lipputuotteiden, esimerkiksi sarjakortin käyttäjiksi, mikä useissa tapauksissa tietää korkeampia matkustushintoja. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee tilannetta ja pyrkii aktiivisesti edistämään Waltti-matkustusmahdollisuuksien laajenemista.

Jyväskylän seudun Waltti-lipputuotteiden kelpoisuus

  • Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linja-autot, linjat 1–39 ja 42
  • Jyväskylän palveluliikenteen Linkki-VIP-autot
  • Laukaan palveluliikenne
  • Seutuliikenteen linja 13M vuorot yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti, 1.3.2017 alkaen myös Jyväskylä-Jämsä seutuliikenteen ma-pe –vuorot klo 6.25, 7.25 ja koulupäivävuoro klo 7.55 välillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti
  • Seutuliikenteen linja 41, Jyväskylän Liikenne Oy:n ja Koivuranta Oy:n liikennöimät vuorot yhteysvälillä Jyväskylä–Laukaa
  • Matka Mäkelän liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu
  • ELY-keskuksen Savonlinjan liikennöimä Waltti-linja yhteysvälillä Jyväskylä–Lievestuore

Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi


Jyväskylän seudun joukkoliikenne tuottaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita linjoilla 1–39 ja 42 (ei 13M) Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.

10.2.2017Kristiina Pentikäinen

Kommentit (2 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Paljon matkustava13.02.2017 19:192 vuotta sitten

Tämä on jo askel parempaan suuntaan. Myös seuraaville Jämsästä Jyväskylään kulkeville vuoroille, jotka

lähtevät Korpilahdelta ma-pe klo 13.15 ja klo 15.00, tarvittaisiin Waltti-kelpoisuus.

Vierailija15.02.2017 13:542 vuotta sitten

"Uusia Waltti-vuoroja ovat 1.3.2017 alkaen ainakin Jyväskylän Liikenne Oy:n liikennöimät, Jyväskylästä Jämsään maanantaista perjantaihin kello 6.25, 7.25 ja 7.55 ajettavat seutuliikennevuorot. Myös Waltti-lipun kelpaamisesta muissa Jyväskylän ja Jämsän välillä liikennöivissä Jyväskylän Liikenne Oy:n seutuliikennevuoroissa käydään neuvotteluja."

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylä-Korpilahti -yhteysvälille lisätään 1.3. alkaen väliaikaisesti lisää Waltti-liikenteen vuoroja