Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Tonttulakki toimii linkkilippuna 10.12. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Jyväskylän seudulla vietetään lauantaina 10.12. Linkin Tonttulakkipäivää. Matkustaminen paikallisliikenteen linja-autoissa on silloin maksutonta aamuvarhaisesta puoleenyöhön (kello 5.00–24.00), kunhan päässä on pipon tai karvahatun asemesta tonttulakki.

Perinteisin tonttulakki on punainen, tupsulla tai kulkusella varustettu, mutta Tonttulakkipäivänä muunkin väriset ja -tyyppiset versiot kelpuutetaan - tärkeintä on olla liikkeellä joulumielellä!

Tonttulakilla matkustaminen onnistuu Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linjojen (1-39 ja 42) lisäksi yhteistyökumppanien Waltti-liikenteessä, eli

  • seutuliikenteen linjoilla 13M ja 41
  • Savolinjan Jyväskylä-Hankasalmi –liikenteessä välillä Jyväskylä-Lievestuore-Jyväskylä
  • Matka Mäkelä Oy:n liikenteessä välillä Jyväskylä-Kuohu-Jyväskylä

– Haluamme Tonttulakkipäivällä ilahduttaa asukkaita joulukiireiden keskellä. Jos joulumieli on hakusessa, sen voi löytää Linkistä lauantaina 10.12. Viime vuoden tapahtumaan osallistuneilta saimme paljon kivaa palautetta, jossa Tonttulakkipäivän tunnelmaa kiiteltiin ainutlaatuiseksi. Porukka oli liikkeellä hyvällä mielellä ja Tonttulakkipäivän kuvia jaettiin ahkerasti sosiaalisen median kanavilla, kertoo palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän seudun joukkoliikenteestä.

Tonttulakkipäivällä edistetään myös kestävää liikkumista, eli joukkoliikenteen käyttöä, kävelyä ja pyöräilyä. Tempaus vähensi viime vuonna joulunalusliikenteestä satoja henkilöautoja, pienensi ruuhkia ja paransi kaupunkialueen ilmanlaatua.


Hyödynnä myös yritysten Tonttulakkiedut!

Tonttulakkipäivä näkyy myös paikallisissa yrityksissä. Tonttulakkiasiakkaille on 10.12. tarjolla kivoja etuja ja tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää esimerkiksi joululahjaostoksilla!

Mukaan ovat ilmoittautuneet mm. Timanttiset Vehmas, Musti ja Mirri –myymälät Keljo, Palokka, Seppälä ja Vaajakoski, Sokos Hyvä Olo/ Fysikaalinen Hoitolaitos Markus Linna, Jyväskylän KappAhl-myymälät Jyväskeskus, Palokka ja Keljo, Rosso Kirkkopuisto ja Vaatetusliike Aaron’s.

Katso yritysten tonttulakkiasiakkaille tarjoamat edut osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/tonttulakkipaiva.


Mikä on Tonttulakkipäivä?

Tonttulakkipäivä on Jyväskylän seudun joukkoliikenteen jouluinen markkinointitempaus, jossa tonttulakki toimii matkalippuna yhden päivän ajan. Tempaus koskee matkoja, jotka tehdään Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla.

Joulun 2015 alla ensimmäistä kertaa toteutettu Linkin Tonttulakkipäivä sai tuhannet kaupunkilaiset liikkeelle ja jouluostoksille keskustaan sekä kauppakeskuksiin. Päivän aikana rekisteröitiin yhteensä 8444 tonttulakkimatkaa.


Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 265 5139, kari.strom[at]jkl.fi

2.12.2016Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Tonttulakki toimii linkkilippuna 10.12. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa