Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Seutuliikenteen linjalla 13M voi nyt matkata Waltti-matkakortilla

Waltti-matkakortin käyttömahdollisuudet Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimialueella laajenevat. Waltti-järjestelmän arvo- ja kausilipuilla voi nyt matkustaa Jyväskylän Liikenne Oy:n liikennöimillä seutuliikenteen vuoroilla yhteysvälillä Jyväskylä–Korpilahti–Jyväskylä.

Korpilahtelaiset ja muuramelaiset saavat näin pitkään odottamansa mahdollisuuden Waltti-korttietujen hyödyntämiseen linjalla 13M. Linjan tarkemmat reitit ja vuorotarjonta selviää nyt myös paikallisliikenteen sähköisestä reittioppaasta https://reittiopas.jyvaskyla.fi.


Waltti-hinnat ja -ikäryhmäalennukset vain Waltti-matkakortilla

Matkustaminen linjalla 13M eroaa hieman kilpailutetun kaupunkiliikenteen linjoilla matkustamisesta: Waltti-hinnat ja –ikärajat koskevat vain korttimuotoisella Waltti-arvolipulla tai Waltti-kausilipulla matkustavia. Waltti-matkakortilla matkustaessa lastenlipun yläikäraja on 16 vuotta ja nuorisolle (17-24-vuotiaat) on tarjolla oma alennushintainen nuorisolippu. Nuorisohintaan matkustavat myös 25 vuotta täyttäneet opiskelijat, jotka voivat hankkia opiskelijan matkakortin asiakaspalvelupisteestä opiskelutodistuksen esittämällä.

Kertamatkalipulla matkustava maksaa matkastaan linjalla 13M Matkahuollon taksan mukaisen lippuhinnan. Kertamatkalipun ikärajat eroavat myös Waltti-kortin ikärajoista: kertalipun ostava 12 vuotta täyttänyt lapsi maksaa matkastaan aikuisen lippuhinnan, kun Waltti-kortilla matkustava kulkee lastenlipun hinnalla 16-vuotiaaksi asti. Waltti-arvolipulla matkustava seniori-ikäinen (65 vuotta täyttänyt) voi matkustaa alennettuun hintaan joka päivä kello 9-14.

Linjan 13M liikenteessä ei ole mahdollista hyödyntää Jyväskylän seudun joukkoliikenteen muita etuuksia, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa maksutta matkustamista kello 9–14.


Osta tai tilaa oma Waltti-matkakortti!

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-kortteja myydään ja ladataan Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7/Kauppakeskus Forum, katso aukioloajat http://linkki.jyvaskyla.fi) sekä Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnissä (aukioloajat: https://www.sokos.fi/fi/sokos/myymalat/sokos-jyvaskyla).

Itselle tai alaikäiselle lapselle voi Waltti-matkakortin tilata ja ladata myös nettipalvelussa. Netin lippukauppa ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi. Tilaamalla matkakortin netistä ja lataamalla sille ensimmäisen lipputuotteen säästää uudesta matkakortista asiakaspalvelupisteissä perittävän 5 euron korttimaksun. Nettipalvelusta tilattu matkakortti tulee kirjepostina kotiin 7-14 vrk:n sisällä tilaamisesta.

Waltti-lipputuotteita ja -hintoja voi tarkastella osoitteessa http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/liputjahinnat.


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

18.11.2016Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Seutuliikenteen linjalla 13M voi nyt matkata Waltti-matkakortilla