Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Joukkoliikenne väistää Sepänkadun alikulkutyömaata – Viitaniemen linjat tilapäisreiteille 1.11. alkaen

Sepänkadulla tiistaina 1.11. käynnistyvällä ja kesään 2017 kestävällä alikulkukäytävän rakennustyömaalla on merkittäviä vaikutuksia Viitaniemen suunnan joukkoliikenteen kululle.

Työmaan ajaksi ajoratayhteys keskustasta Sepänkatua pitkin Viitaniemeen katkeaa. Kaikki Viitaniemeen menevä ja sieltä saapuva liikenne joudutaan kierrättämään Viitaniementien kautta.

HUOM: Reittimuutokset koskevat vain linjojen Viitaniemeen ajettavia vuoroja, ei muita. Osalla linjoista (esim. 18, 25 ja 27) Viitaniemeen ajettavia vuoroja saattaa olla vain muutama. Ne vuorot, joilla käyntiä Viitaniemessä ei ole, liikennöidään jatkossakin normaaliin tapaan.

Joukkoliikenteelle poikkeusjärjestelyt tietävät reittimuutosten lisäksi pysäkkimuutoksia, todennäköisesti myös viivästyksiä aikatauluista. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee matkustajilleen poikkeusjärjestelyistä aiheutuvaa haittaa.

Osa Viitaniemen alueen pysäkeistä poistuu kokonaan käytöstä katutyön ajaksi. Linkkien työmaan aikaisten poikkeusreittien varrelle asetetaan uusia, tilapäisiä pysäkkejä, joille merkataan niiden kautta kulkevien linjojen numerot. Tilapäiset pysäkit merkitään keltamustilla paikallisliikenteen linja-autopysäkkimerkeillä, jotka kiinnitetään liikennemerkkijalkaan. Pysäkkikatoksia ei tilapäispysäkeille valitettavasti ole mahdollista asentaa.

Viitaniemessä liikennöivien linjojen tilapäiset reitit ja pysäkit

Linjat 5K, 18*, 25** ja 39 ajavat työmaan ajan poikkeuksellisesti Nisulankatua. Ne pysähtyvät Viitaniemessä ottamaan ja jättämään matkustajia Nisulankadun varteen sijoitettavilla, tilapäisillä pysäkeillä. Tilapäispysäkit ovat nimeltään Nisulankatu 1 ja Nisulankatu 2. Paikallisliikenteen Linkkien lisäksi myös kaukoliikenteen autot käyttävät em. tilapäispysäkkejä.

*Muutos koskee vain linjan 18 lähtöä kello 7.25 Ristikivestä (keskustasta klo 7.45), ei linjan muuta liikennöintiä.

**Muutos koskee vain linjan 25 lähtöä kello 7.20 Kaakkolammelta, ei linjan muuta liikennöintiä.

Katso linjojen 5K, 18, 25 ja 39 poikkeusreitit sekä Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Linjat 3, 10, 15K, 16 ja 27* ajavat remontin ajan väliaikaista reittiä Nisulankadun ja Keskikadun kautta. Viitaniemessä ne väliaikaisilla pysäkeillä Keskikatu 1 ja Keskikatu 2.

*Muutos koskee vain linjan 27 kello 7.20 lähtöä Mustalammelta, ei linjan muuta liikennöintiä.

Katso linjojen 3, 10, 15K, 16 ja 27 poikkeusreitit ja Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Linjat 5, 7, 8, 13, 13M, 14, 14M ja 16M ajavat Viitaniemestä keskustan suuntaan väliaikaista reittiä Nisulankatu – Viitaniementie – Sepänkatu – Aatoksenkatu – Kisakatu – Viitaniementie – Nisulankatu - Keskusta. Aikataulupisteenä toimii Viitaniemessä työmaan ajan poikkeuksellisesti Ammattikoulu 2 –pysäkki, jolta linjat pyritään liikennöimään aikatauluun merkattuina aikoina. Lähtöpysäkin vaihtumisen vuoksi Viitaniementien ja Aatoksenkadun pysäkeiltä nousevien matkustajien toivotaan saapuvan pysäkeille hieman aikataulussa ilmoitettua aikataulua aiemmin kyytiin ehtimisen varmistamiseksi.

Katso linjojen 5, 7, 8, 13, 13M, 14, 14M, ja 16M poikkeusreitit sekä Viitaniemen tilapäisten pysäkkien sijainnit kartalta (klikkaa kuva isommaksi)

Työmaan aikaiset pysäkkijärjestelyt pähkinänkuoressa

  • Viitaniemi 2 ja Sepänkatu 2 –pysäkit poistuvat kokonaan käytöstä remontin ajaksi.
  • Sepänkatu 1 -pysäkki siirretään tilapäisesti Aatoksenkadun alkupäähän.
  • Nisulankatu 1 ja 2 sekä Keskikatu 1 ja 2 ovat uusia, tilapäisiä pysäkkejä. Uusien pysäkkien sijainnit on merkattuyllä oleviin karttoihin.

Pysäkki- ja reittimuutokset pyritään tekemään tiistaiaamuun 1.11. mennessä myös sähköiselle aikataulu- ja reittioppaalle osoitteessa http://reittiopas.jyvaskyla.fi.


Lisätiedot:
- joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi
- Sepänkadun alikulkutyömaan tiedote 28.10.2016: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/86647

28.10.2016Kristiina Pentikäinen

Kommentit (2 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Manta31.10.2016 08:513 vuotta sitten

Jos olen menossa Tapionkadun terveysasemalle ja kuljen bussilla 27 mikä on pois jäänti pysäkkini silloin??

Vierailija01.11.2016 15:313 vuotta sitten

Manta,

Eikös siinä torilla voi jäädä?

 

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Joukkoliikenne väistää Sepänkadun alikulkutyömaata – Viitaniemen linjat tilapäisreiteille 1.11. alkaen