Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Matkusta ilmaiseksi paikallisliikenteen ilta-Linkkivuoroilla 22.– 24.9.

Jyväskylän seudulla joukkoliikennematkustus on vuosien laskusuhdanteen jälkeen kasvattanut suosiotaan. Hienon kehityksen juhlistamiseksi ja kiitoksena asiakkaille Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa ilmaiset ilta-ajan kyydit Jyväskylässä 22.–24.9. vietettävän Valon kaupunki –tapahtuman aikaan.

Matkustaminen onnistuu maksutta kilpailutetun kaupunkiliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 yhteysvälillä Jyväskylä–Laukaa torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00.

Valotapahtuman kanssa samaan aikaan vietetään myös valtakunnallista Liikkujan viikkoa. Nyt jos koskaan kannattaa jättää oma auto kotiin: ilmaisella Linkillä voi illalla suunnata keskustaan iltakahveille, ruokailemaan, shoppailemaan ja keskustan valaistuskohteita katsastamaan.


Kahdeksan miljoonan matkan vuositavoite

Joukkoliikenteellä tehtyjen matkamäärien kasvattaminen on yksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen keskeisistä tavoitteista. Viimeistään vuoteen 2025 mennessä vuosittaiset matkamäärät pyritään nostamaan yli 8 miljoonaan, kun nyt vuodessa tehdään noin 6 miljoonaa matkaa. Kun verrataan alkuvuoden 2015 ja 2016 matkustuslukuja, ne ovat Jyväskylässä kasvaneet noin 9 prosentilla. Elokuun 2016 loppuun mennessä vihreillä Linkeillä oli tehty noin 400 000 matkaa edellisvuotta enemmän.

Matkamäärien kasvun taustalla on määrätietoinen kehittämistyö joukkoliikenteen palvelutason, lippujärjestelmän, lippujen ostamisen helppouden sekä matkustajien tiedonsaannin parantamiseksi. Jyväskylän seudun joukkoliikenne mittauttaa asiakaspalvelun laatua säännöllisesti kolme kertaa vuodessa. Käyttäjät ovat antaneet palvelun laadusta hyviä, jopa erinomaisia arvosanoja. Kysyttäessä suurin osa matkustajista on ollut valmis suosittelemaan palvelua myös tuttavilleen.

Joukkoliikennematkustuksen suosion kasvu antaa entistä paremmat mahdollisuudet kehittää matkustamista helpottavia palveluita. Lähitulevaisuudessa Jyväskylän seudun joukkoliikenteeseen on tulossa muun muassa reaaliaikainen reittiopas, joka näyttää Linkkien liikkumisen kartalla ja kertoo linjojen oikeat saapumisajat pysäkeille. Matkamäärän suotuisa kehitys mahdollistaa myös linjastojen, reittien ja vuorojen kehittämisen aiempaa paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi.


Lisätiedot:
palvelupäällikkö Kari Ström, p. (014) 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

20.9.2016Kristiina Pentikäinen

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija24.09.2016 18:353 vuotta sitten

Täysi linja-auto ajoi ohi, ei päästy valotapahtumaan, lapset tosi pahoillaan :(

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Matkusta ilmaiseksi paikallisliikenteen ilta-Linkkivuoroilla 22.– 24.9.