Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä voi nyt matkustaa myös mobiililipulla

Unohda kolikoiden kaivelu Linkillä liikkuessasi: nyt voit matkustaa omaan älypuhelimeen ostettavalla mobiililipulla. Sitä pääset hyödyntämään, kun lataat puhelimeesi Linkki-mobiililippusovelluksen.

Sovelluksen voi ladata uusimpiin iOS- ja Android-älypuhelimiin, lähipäivinä myös Windows-puhelimiin osoitteesta http://www.payiq.net/jyvaskyla tai älypuhelinten sovelluskaupoista. Sovellus on maksuton ja sen käyttö edellyttää rekisteröitymistä palveluun.

– Tavoitteemme on kehittää pitkäjänteisesti paikallisliikennettä ja ottaa käyttöön uusia, matkustajan arkea helpottavia palveluita. Yksi kysytyimmistä on mobiililippu, joka selkeästi vastaa nykyajan matkustajien tarpeisiin, kertoo joukkoliikenteestä vastaava palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta.

Valitse kertamatka- tai vuorokausilippu

Mobiililipun voimassaolo alkaa lipun ostohetkestä. Lipussa näkyy QR-koodin lisäksi jäljellä oleva, juokseva voimassaoloaika. Lippu esitetään matkapuhelimesta kuljettajalle aina Linkkiin noustessa. Kuljettaja tarkastaa mobiililipun ja näppäilee rekisteröintikoodit auton rahastuslaitteelle. Matkustajan tehtävänä on ottaa lippu tarkastusta varten esille ennen autoon nousua. Lisäksi pitää huolehtia, että puhelimessa riittää virtaa koko mobiililipulla matkustamisen ajan.Sovelluksella voi ostaa aikuisten ja lasten kertalippuja sekä aikuisten, lasten ja nuorten vuorokausilippuja. Lipun hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustaa. Kertamatkalipulla voi tehdä yhdensuuntaisia tai vaihdollisia matkoja 1–2 maksuvyöhykkeellä 60 minuutin ja 3 maksuvyöhykkeellä 120 minuutin ajan. Vuorokausilipun voi ostaa joko yhden tai kolmen vyöhykkeen mobiililippuna ja se on voimassa 24 tuntia ostohetkestä. Mobiililippujen hinnat löytyvät osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/mobiililippu.

Lippu toimii kaikilla Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linjoilla 1–39 ja 42 (ei 13M). Myöhemmin mobiililipun käyttömahdollisuuksia on tarkoitus laajentaa myös kilpailutetun kaupunkiliikenteen ulkopuoliseen Waltti-liikenteeseen, esimerkiksi Jyväskylä–Laukaa yhteysvälin linjalle 41.

Kolme eri maksutapavaihtoehtoa

Mobiililipun voi maksaa pankki- ja luottokortilla (Visa ja Mastercard) tai puhelinoperaattorin puhelinlaskulla. Pankki- ja luottokortilla sekä puhelinoperaattorin laskulla maksettaviin lippuihin lisätään maksutapalisä 0,20 euroa puhelimella tai pankki- ja luottokortilla maksettaessa. Kolmas vaihtoehto maksamiselle on jälkiveloitteinen Svea lasku, jolla maksettavaan lippuun ei lisätä erillistä maksutapalisää.

Mobiililippusovelluksen kehittämisestä vastaa iQ Payments Oy. Helppokäyttöinen mobiililippusovellus on Jyväskylän paikallisliikenteen lisäksi käytössä muun muassa Turun seudun Föli-liikenteessä sekä Oulun seudun joukkoliikenteessä.

Lisätiedot:
- palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
- toimitusjohtaja Tuomo Parjanen, iQ Payments Oy, p.0500 528 295, tuomo.parjanen[at]payiq.net

15.9.2016Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä voi nyt matkustaa myös mobiililipulla