Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-matkakortti käy nyt myös Jyväskylä–Kuohu -yhteysvälillä

Waltti-matkakortin käyttömahdollisuudet Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimialueella laajenevat. Matka Mäkelä Oy:n kanssa on sovittu Waltti-matkakortin hyväksymisestä maksuvälineenä liikennöitsijän Kuohu–Jyväskylä–Kuohu -väliä ajavilla linjavuoroilla.

Sopimuksen myötä yhteydet Vesangan ja Kuohun suuntaan paranevat ja nopeutuvat roimasti. Maanantaista perjantaihin yhteysvälillä kulkee Matka-Mäkelän vuoroja noin tunnin välein ja vuorotarjontaa on myös viikonloppuisin. Lisäksi osa liikennöitsijän vuoroista ajaa Viitaniemen kautta, mikä palvelee etenkin opiskelijoita. Tarkemmat reitit ja vuorotarjonnat selviävät nettiosoitteesta http://matkamakela.fi/aikataulut.


Waltti-hinnat ja -ikäryhmäalennukset vain Waltti-matkakortilla

Matkustaminen Matka-Mäkelän liikenteessä eroaa hieman kilpailutetun kaupunkiliikenteen linjoilla matkustamisesta: Waltti-hinnat ja –ikärajat koskevat vain korttimuotoisella Waltti-arvolipulla tai Waltti-kausilipulla matkustavia. Kertamatkalipulla matkustava maksaa matkastaan Matka-Mäkelän autoissa liikennöitsijän taksan mukaisen lippuhinnan. Kertamatkalipun ikärajat eroavat myös Waltti-kortin ikärajoista: kertalipun ostava 12 vuotta täyttänyt lapsi maksaa matkastaan aikuisen lippuhinnan, kun Waltti-kortilla matkustava kulkee lastenlipun hinnalla 16-vuotiaaksi asti.

Matka-Mäkelän liikenteessä ei niin ikään ole mahdollista hyödyntää Jyväskylän seudun joukkoliikenteen etuuksia, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa maksutta matkustamista kello 9–14.


Osta tai tilaa oma Waltti-matkakortti!

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-kortteja myydään ja ladataan Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7/ Kauppakeskus Forum, katso aukioloajat http://linkki.jyvaskyla.fi) sekä Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnissä (aukioloajat: https://www.sokos.fi/fi/sokos/myymalat/sokos-jyvaskyla).

Itselle tai alaikäiselle lapselle voi Waltti-matkakortin tilata ja ladata myös nettipalvelussa. Netin lippukauppa ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi. Tilaamalla matkakortin netistä ja lataamalla sille ensimmäisen lipputuotteen säästää uudesta matkakortista asiakaspalvelupisteissä perittävän 5 euron korttimaksun. Nettipalvelusta tilattu matkakortti tulee kirjepostina kotiin 7-14 vrk:n sisällä tilaamisesta.

Waltti-lipputuotteita ja -hintoja voi tarkastella osoitteessa http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/liputjahinnat .


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi


Jyväskylän seudun joukkoliikenne tuottaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita linjoilla 1–39 ja 42 (ei 13M) Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.
7.9.2016Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-matkakortti käy nyt myös Jyväskylä–Kuohu -yhteysvälillä