Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-matkakortti käy nyt myös Jyväskylä–Kuohu -yhteysvälillä

Waltti-matkakortin käyttömahdollisuudet Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimialueella laajenevat. Matka Mäkelä Oy:n kanssa on sovittu Waltti-matkakortin hyväksymisestä maksuvälineenä liikennöitsijän Kuohu–Jyväskylä–Kuohu -väliä ajavilla linjavuoroilla.

Sopimuksen myötä yhteydet Vesangan ja Kuohun suuntaan paranevat ja nopeutuvat roimasti. Maanantaista perjantaihin yhteysvälillä kulkee Matka-Mäkelän vuoroja noin tunnin välein ja vuorotarjontaa on myös viikonloppuisin. Lisäksi osa liikennöitsijän vuoroista ajaa Viitaniemen kautta, mikä palvelee etenkin opiskelijoita. Tarkemmat reitit ja vuorotarjonnat selviävät nettiosoitteesta http://matkamakela.fi/aikataulut.


Waltti-hinnat ja -ikäryhmäalennukset vain Waltti-matkakortilla

Matkustaminen Matka-Mäkelän liikenteessä eroaa hieman kilpailutetun kaupunkiliikenteen linjoilla matkustamisesta: Waltti-hinnat ja –ikärajat koskevat vain korttimuotoisella Waltti-arvolipulla tai Waltti-kausilipulla matkustavia. Kertamatkalipulla matkustava maksaa matkastaan Matka-Mäkelän autoissa liikennöitsijän taksan mukaisen lippuhinnan. Kertamatkalipun ikärajat eroavat myös Waltti-kortin ikärajoista: kertalipun ostava 12 vuotta täyttänyt lapsi maksaa matkastaan aikuisen lippuhinnan, kun Waltti-kortilla matkustava kulkee lastenlipun hinnalla 16-vuotiaaksi asti.

Matka-Mäkelän liikenteessä ei niin ikään ole mahdollista hyödyntää Jyväskylän seudun joukkoliikenteen etuuksia, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa maksutta matkustamista kello 9–14.


Osta tai tilaa oma Waltti-matkakortti!

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-kortteja myydään ja ladataan Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7/ Kauppakeskus Forum, katso aukioloajat http://linkki.jyvaskyla.fi) sekä Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnissä (aukioloajat: https://www.sokos.fi/fi/sokos/myymalat/sokos-jyvaskyla).

Itselle tai alaikäiselle lapselle voi Waltti-matkakortin tilata ja ladata myös nettipalvelussa. Netin lippukauppa ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi. Tilaamalla matkakortin netistä ja lataamalla sille ensimmäisen lipputuotteen säästää uudesta matkakortista asiakaspalvelupisteissä perittävän 5 euron korttimaksun. Nettipalvelusta tilattu matkakortti tulee kirjepostina kotiin 7-14 vrk:n sisällä tilaamisesta.

Waltti-lipputuotteita ja -hintoja voi tarkastella osoitteessa http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/liputjahinnat .


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi


Jyväskylän seudun joukkoliikenne tuottaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita linjoilla 1–39 ja 42 (ei 13M) Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.
7.9.2016Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-matkakortti käy nyt myös Jyväskylä–Kuohu -yhteysvälillä