Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Joukkoliikenteen Liikkuva Linkkipiste kurvaa sinne missä tapahtuu!

Paikallisliikenteen vihreät Linkit ovat tuttu näky Jyväskylän paikallisliikenteessä jo parin vuoden ajalta. Ihka uutta paikallisliikenteen kalustoa ovat kaksi tutun vihreää, mutta rutkasti pienempää menopeliä: Linkkiriksa ja Linkki Lainapyörä. Joukkoliikenteen väreihin ja ilmeeseen tuunatut pyörät ovat Jyväskylän seudun joukkoliikenteen ja Lastipyörälainaamon tuore yhteishankinta.

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tavoitteena on parantaa paikallisliikenteen palveluita sekä tehdä niitä näkyvämmiksi ja helpommin saavutettaviksi. Aktiivisen kehittämisen ansiosta Linkkien matkamäärät onkin saatu mukavasti nousuun.

– Linkki-viestiä kuljettavien pyörien välityksellä voimme tavoittaa ihmisiä eri tapahtumissa laajemmin kuin esimerkiksi perinteisellä tapahtumateltalla. Lastipyörällä voi kurvata vaikkapa kauppakeskukseen, visioi palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta.

Lastipyörälainaamon kanssa tehtävän yhteistyön välityksellä joukkoliikenne haluaa kannustaa kestävien liikkumismuotojen valintaan.
– Joukkoliikenne, pyöräily ja kävely ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja terveellisyytensä, ympäristöystävällisyytensä ja taloudellisuutensa puolesta. Sopivin kulkumuoto tai kulkumuotoyhdistelmä kannattaa valita aina tilanteen mukaan, sanoo Ström.


Testaa Linkkiriksan kyyti Laukaan markkinoilla 20.8.

Riksapyörä on monille tuttu Kaukoidän lomilta, mutta riksakyytiä pääsee nyt kokemaan myös kotikulmilla. Joukkoliikenteen markkinointitehtävissä toiminut Linkkiriksa kyyditsi yleisöä jo Vaajakosken Kohinoissa elokuun alkupuolella. Seuraavaksi Linkkiriksa kuljettaa väkeä lauantaipäivän ajan 20.8. Laukaan kirkonkylän markkinoilla.

Linkki Lainapyörän ominaisuuksiin voi tutustua Tikkakosken Tohinoilla lauantaina 20.8. Linkki Lainapyörää saa jatkossa lainaksi Lastipyörälainaamosta esimerkiksi tapahtumakäyttöön ja yrityskokeiluihin. Tähän mennessä pyörä on palvellut muun muassa autottoman kukkakauppiaan kuljetusapuna sekä Jyväskylän kaupunginkirjaston uimaranta- ja leikkipuistovierailuilla.

Joukkoliikennettä markkinoivissa tapahtumissa pyörien kuljettajilta saa infoa joukkoliikenteestä, vaikkapa opastusta joukkoliikenteen sähköiseen aikataulu- ja reittihakuun tai linkkikortin nettitilaus- ja latauspalveluun.


Vanhukset ulkoilemaan Linkkiriksan kyydillä

Tapahtumien ulkopuolisina aikoina Linkkiriksalla on tarkoitus kuljettaa esimerkiksi kuntien vanhuspalveluiden asiakkaita. Jyväskylässä testiajolle ovat päässeet jo Kypärämäen päiväkeskuksen asiakkaat. Vanhin turvallisesta riksakyydistä ja ulkoilusta Linkkiriksan kyydissä nauttinut oli yli 100-vuotias.

Syksyllä 2016 on tarkoitus kartoittaa Linkkiriksan pääsijoituspaikkaa vanhuspalveluiden yksiköissä. Lisäksi etsitään vapaaehtoisia pyöräluotseja riksan kuljettajiksi vanhuksia ulkoiluttamaan. Linkkiriksaa nähdään myös tulevaisuudessa markkinoimassa joukkoliikennettä erilaisten tapahtumien tai teemapäivien yhteydessä.

Liikkuva Linkkipiste on osa Jyväskylän seudun joukkoliikenteen hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista. Liikkuvien Linkkipisteiden käytännön koordinoinnista vastaa JAPA ry, joka myös pyörittää Jyväskylässä sijaitsevaa Lastipyörälainaamoa.

Linkkiriksa Vaajakosken Kohinoilla 6.8.2016, kuva: Katja Kauppila

Kuva Linkkiriksasta Vaajakosken Kohinatorilla 6.8.2016, kuva: Katja Kauppila

Linkki Lainapyörä, kuva: Japa ry

Kuva Linkki Lainapyörästä, kuva: Japa ry


Lisätietoja:
– palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
– koordinaattori Anna Sarkkinen, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry/ Lastipyörälainaamo, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi

18.8.2016Mikael Ratschinskij

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Joukkoliikenteen Liikkuva Linkkipiste kurvaa sinne missä tapahtuu!