Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Paikallisliikenteen Waltti-matkakortin lataaminen onnistuu nyt netissä


Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortteja voi lisäladata nettipalvelussa torstaista 11.2. alkaen osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi. Netissä voi ladata kaikkia myynnissä olevia Waltti-lipputuotteita lukuun ottamatta 2. asteen opiskelijoiden Kela-koulumatkatukilippua, jonka latauskertojen seurannan vuoksi voi ladata vain asiakaspalvelupisteissä.

Nettipalvelun lisäksi Waltti-kortteja voi edelleen ladata Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7) ja Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnissä. Myös kaikissa paikallisliikenteen autoissa (linjat 1–39 ja 42, ei 13M) voi käteisellä rahalla ladata 30 päivän kausilippuja sekä enintään 50 eurolla arvolippuja.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linjalla 43 (Jyväskylä–Hankasalmi) käytössä olevien Waltti-matkakorttien nettilataus ei toistaiseksi ole mahdollinen.


Lisälataukset netissä

Nettipalvelusta tilatulle matkakortille voi ladata sisältöä Lisälataus-toiminnon avulla, kun kirjautuu palveluun käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan. Käyttäjätiliin lisätyille matkakorteille voi tämän jälkeen ostaa lisälatauksia: arvoa, kautta tai molempia.

Matkakortti lisätään omaan käyttäjätiliin joko vahvasti tunnistautumalla (esim. verkkopankkitunnuksin) tai Waltti-kortin takaa löytyvällä korttinumerolla. Vahvasti tunnistautumalla tiliin liitetystä matkakortista pääsee näkemään kortilla olevan arvon, voimassaolevan ja tulevan kauden sekä kortin käyttö- ja lataushistorian. Korttinumerolla käyttäjätiliin liitetystä kortista näkee palvelussa vain kortilla olevan arvon ja voimassa olevan kauden.

Matkakortin voi ladata nettipalvelussa, vaikka kortissa olisi vielä jäljellä aiemmin ladattua arvoa tai meneillään oleva kausi. Jos matkakortilla on aktivoimaton kausilippu, se täytyy aktivoida autossa käyttöön ennen kuin kortille voi ostaa uuden kauden. Uusi kausi käynnistyy vasta, kun voimassa oleva kausi päättyy.

Arvoa voi kortille ladata haluamansa summan, lapsen arvokortille enintään 100 euroa ja muille arvokorteille enintään 120 euroa. Nettipalvelussa kausilipun voi myös ostaa eri vyöhykkeille kuin aikaisemmin. Samoin kausilipun kestoa voi vaihtaa esimerkiksi 30 päivän lipusta 90 päivän lipuksi. Ikäryhmämuutokset vaativat kuitenkin asiakaspalvelupisteessä asiointia.


Nettipalvelun ensimmäinen käyttökerta

Nettipalvelussa https://nettilataukset.waltti.fi onnistuu lataamisen lisäksi edelleen myös uuden Waltti-matkakortin tilaaminen. Nettipalvelusta tilattu matkakortti tulee kirjepostina kotiin 7-14 vrk:n sisällä tilaamisesta. Kun matkakortin tilaa ja ostaa sille ensimmäisen latauksen nettipalvelussa, erillistä 5 euron korttimaksua ei peritä

Ensimmäistä kertaa asioidessa palveluun pitää rekisteröityä ja luoda itselleen palvelun käyttäjätunnus sekä salasana. Palvelun käyttämiseen tarvitaan internet-yhteys ja -selain, sähköpostiosoite sekä verkkopankkitunnukset lippuostosten maksamista ja verkkotunnistamista varten.

Palvelun kielet ovat tässä vaiheessa suomi ja englanti. Ennen tilauksen tekemistä on hyvä tutustua palvelun käyttöohjeisiin. Vaihe vaiheelta etenevät nettipalvelun käyttöohjeet löytyvät Waltti-nettipalvelun etusivulta kirjaudu-painikkeen alta ja palvelun alapalkista.


Lataus siirtyy kortille vasta Linkin rahastuslaitteella

Jos netissä ladatulla kortilla aikoo matkustaa pian nettilatauksen jälkeen, on syytä ottaa huomioon autojen rahastuslaitteiden tiedonsiirtoon kuluva aika. Se vie pääsääntöisesti noin kaksi tuntia, koska online-yhteyttä ei Linkkien kaikilla reittiosuuksilla välttämättä ole.

Netissä ladattu lipputuote pitää aktivoida auton kortinlukijassa 30 päivän kuluessa latauksesta. Aktivoinnin yhteydessä autolaitteen näytöllä näkyy lyhyen aikaa teksti NETTILATAUS. Netistä ostetut liput voi tarvittaessa aktivoida matkakortille myös palvelupisteessä.

Nettipalvelusta saa halutessaan sähköpostiin muistutuksen Waltti-lipun kauden tai arvon loppumisesta. Näin kortin tankkaustarpeeseen voi varautua paremmin ennakkoon.


Lisätiedot:
- Jyväskylän seudun joukkoliikenne, joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi
- https://nettilataukset.waltti.fi

11.2.2016Kristiina Pentikäinen

Kommentit (2 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija18.02.2016 17:523 vuotta sitten

Nettilataus onnistui, tein sen 17.2.2016 ja sain vahvistuksen sähköpostiini. Tänään 18.2.2016 ei lataus siirtynyt kortille (ei aamulla eikä iltapäivällä). Joko järjestelmässä on paha bugi tai kuljettaja ei osannut asiaansa. Kortin arvosaldosta vähensi vain matkan hinnan automaattisesti. Pitääkö tässä vielä lähteä palvelupisteeseen asioimaan?

Kristiina Pentikäinen19.02.2016 15:363 vuotta sitten

Hei, tiistain ja keskiviikon 17.-18.2. kortinlukijalaitteen ohjelmistopäivitys on todennäköinen syy eräissä laitteissa ilmenneisiin ongelmiin. Ongelmat liittyvät juuri nettilatauksen aktivointeihin. Torstain ja perjantain välisenä yönä vanha ohjelmisto palautettiin ja ongelma poistui. Nyt nettilatauksesi pitäisi aktivoitua normaalisti seuraavan kerran kun käytötä korttia auton lukijassa.

 

Jos näin ei käy, niin sitten kannattaa käydä tarkistamassa asiaa Linkki-palvelupisteessä.

.

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Paikallisliikenteen Waltti-matkakortin lataaminen onnistuu nyt netissä