Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin 8444 tonttulakkimatkaa

Jyväskylän seudulla vietettiin lauantaina 12.12. Tonttulakkipäivää, jossa tonttuhattuun pukeutuneena sai matkustaa ilmaiseksi koko lauantaipäivän ajan. Tempaus saavutti suuren suosion ja tonttulakki toimi matkalippuna yhteensä 8444 kertaa.

Kaupunkiliikenteen linjojen lisäksi tonttulakein sai matkustaa maksutta myös keskeisillä seutuliikenteen linjoilla Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Paikallisliikenteen matkamäärät nousivat tempauksen vuoksi noin 35 prosenttia, kun vertailukohtana käytetään edeltävän lauantain matkustustilastoja.

Muutenkin tempaus meni niin sanotusti nappiin: joukkoliikenneviranomainen sai päivästä häkellyttävän paljon kiitospalautetta. Myös Tonttulakkipäivän valokuvakisa saavutti suosiota sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Instagramissa. Välittyneet tunnelmat olivat kautta linjan jouluisen hilpeitä ja iloisia, eli juuri sitä mitä tavoiteltiin.

Tempauksen järjestämisestä vastannut Jyväskylän kaupunki kiittää kaikkia Tonttulakkipäivässä mukana olleita. Erityiskiitos tonttutunnelmiin hienosti virittäytyneille matkustajille ja homman kotiin hoitaneille kuljettajille!

Lisätiedot:
– joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi
– Tonttulakkipäivän kuvakisan satoa Instagramissa: #linkkijyvaskyla ja #tonttulakkipaiva ja Facebookissa: facebook.dom/linkkijyvaskyla

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.

17.12.2015Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin 8444 tonttulakkimatkaa