Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän paikallisliikenteen vanhan lippujärjestelmän matkakorttien käyttö päättyy 31.12.2015

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkeissä matkustetaan ensi vuoden alusta alkaen yksinomaan Waltti-järjestelmän lipuilla. Vanhan lippujärjestelmän matkakorttien kelpoisuus päättyy 1.1.2016

Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä otettiin kesällä 2015 käyttöön uuden lippujärjestelmän Waltti-lipputuotteet. Niiden rinnalle jäivät käyttöön vielä aiemman lippujärjestelmän kaupunkilipputuotteet, eli Jyväskylän Liikenne Oy:n väriltään siniset 10 ja 40 matkan matkakortit sekä punaiset kausikortit.

Vanhojen lippujen myynti ja lataus lopetettiin kesäkuun 2015 lopussa, mutta ostetuille lipuille annettiin käyttöaikaa vuoden loppuun saakka. Viimeinen käyttöpäivä 31.12.2015 lähestyy, joten jäljellä olevat matkat kannattaa nyt pikaisesti hyödyntää. Ensi vuoden alusta alkaen ei vanhan järjestelmän lipuilla voi enää matkustaa.


Vuosilipun hyvittäminen

Vanhoille lipputuotteille annetun pitkän siirtymäajan vuoksi käyttämättä jääneitä matkoja ei pääsääntöisesti korvata tai hyvitetä. Jos kortin sisältöä ei ehdi hyödyntää joulukuun aikana ja matkoja jää käyttämättä, ne jäävät lipunomistajan tappioksi.

Ainut hyvitettävä lippu on vuoden kausilippu edellyttäen, että sen matka-aika jatkuu vuoden 2016 puolelle. Hyvityksen saamiseksi aiemman lippujärjestelmän voimassa olevan vuosilipun ostaneita pyydetään kääntymään ennen vuodenvaihdetta joukkoliikenteen Linkki-palvelupisteen puoleen. Hyvitysasiat käsitellään vain Linkki-palvelupisteessä. Hyvitys tarkoittaa vuosilipussa jäljellä olevan matka-ajan tai sen laskennallisen arvon siirtämistä uudelle Waltti-matkakortille.

Entisen lippujärjestelmän matkakorteista maksettuja korttimaksuja ei palauteta. Vanhan kortin voi hävittää talousjätteen mukana tai säilyttää vaikka muistona.


Uuden Waltti-kortin hankkiminen

Uuden Waltti-järjestelmän matkakortteja voi ostaa Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) ja Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnistä. Waltti-matkakortille ladataan oston yhteydessä ensimmäinen lipputuote, joko kausi- tai arvolippu. Uudesta kortista peritään lisäksi 5 euron korttimaksu.

Korttimaksulta ja asiointikäynniltä säästyy, jos tilaa Waltti-kortin nettipalvelusta. Nettipalvelun kautta hankitut kortit tulevat postitse kotiin 7-14 vuorokauden kuluessa tilaamisesta. Waltti-nettipalveluun voi suunnistaa osoitteen http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/lipunmyynti kautta.


Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Liikenteen järjestäjänä toimii Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy.


Lisätiedot: kuljetussuunnittelija Toni Tamminiemi, p. 014 266 4021, toni.tamminiemi[at]jkl.fi

4.12.2015Kristiina Pentikäinen

Kommentit (3 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija Seija Majuri07.12.2015 00:294 vuotta sitten

Vanheneeko minunkin lippuni matkat, kun olen ostanut sen matkahuollosta, se on sinivalkoinen, sisältää muistaakseni 22 matkaa, välille Jyväskylä-Tiituspohja, 12 km?

Kristiina Pentikäinen09.12.2015 09:333 vuotta sitten

Hei! Matkahuollon liput ovat edelleen voimassa, eikä muutos vaikuta niiden käyttöön. Käytöstä poistuvat vain Waltti-lipuilla korvautuneet kaupunkilipputuotteet

Vierailija07.01.2016 20:313 vuotta sitten

Tällä sivulla sanotaan, että vanhat kortit on voimassa vuoden 2015 loppuun.

Täällä http://fiksustiliikkeella.fi/linkki-matkakortin-omistaja/ sen sijaan sanotaan, että "Voit käyttää vanhan korttisi matkat rauhassa loppuun ja tilata sen jälkeen uuden kortin".

Mitenkä on asian laita?

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän paikallisliikenteen vanhan lippujärjestelmän matkakorttien käyttö päättyy 31.12.2015