Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Jyväskylän palveluliikenne saa Linkki-ilmeen, matkustus sujuu Waltti-lipuilla

Kyytiveikko- ja Poimuri –nimillä tähän saakka tunnettuun Jyväskylän palveluliikenteeseen on luvassa käyttäjien kannalta mukavia uudistuksia, joista osa on jo otettu käyttöön. Palveluliikenteen nimeksi vaihtuu Linkki-VIP ja pienoisbussit saavat paikallisliikenteen Linkeistä tutun, pirteänvihreän ilmeen.

Linkki-VIP -autoissa otettiin tiistaina 1.9.2015 käyttöön Waltti-lippujärjestelmä, joten matkustus sujuu samoilla linkkilipuilla, hinnoilla ja ikärajoilla kuin Jyväskylän paikallisliikenteen linja-autoissa. Linkki-VIP:ien reitit löytyvät jo nyt joukkoliikenteen sähköisestä reittioppaasta http://reittiopas.jyvaskyla.fi/bussit/web.


Palvelua kaikenikäisille ja -kuntoisille

Palveluliikenne ajaa jatkossa Linkki-VIP –nimisenä, ja entiset Kyytiveikko- ja Poimuri –nimet jäävät historiaan. Uuden nimen Linkki viittaa avoimeen joukkoliikenteeseen, jota voivat käyttää kaikki kaupunkilaiset. Nimen VIP-osa merkkaa palveluliikenteen normaalia joukkoliikennettä joustavampaan ja yksilöllisempään palveluun.

– Palveluliikenne on tähän saakka mielletty pääasiassa vanhusten ja liikuntarajoitteisten matkustusmuodoksi. Näin ei suinkaan ole: palveluliikenteessä voi kulkea voi ihan jokainen, ikään tai kuntoon katsomatta. Esimerkiksi pienten lasten kanssa asioimaan matkustavalle palveluliikenne on loistava vaihtoehto. Lastenvaunut saa auton pyörätuolipaikalle ja alueella liikennöivä Linkki-VIP tulee kutsusta hakemaan vaikka kotiovelta, sanoo Jyväskylän kaupungin kuljetussuunnittelija Sari Hyötyläinen.

Ensimmäinen uudistuneen palveluliikenteen Linkki-ilmettä mukaileva Linkki-VIP -auto liikennöi reitillään perjantaista 4.9. alkaen. Muut palveluliikenteen valkoiset autot vaihtuvat Linkki-ilmeisiksi syyskuun kuluessa.


Waltti-lipuilla Linkeissä ja Linkki-VIP:eissä

Waltti-lippujen hinta noudattaa Jyväskylän paikallisliikenteen lippujen hinnoittelua. Samalla Waltti-matkakortilla voi matkustaa sekä Linkissä että Linkki-VIP:issä, sillä hintojen lisäksi myös lipputuotteet, asiakasryhmät ja ikäryhmät ovat samat kuin paikallisliikenteessä.

Arvolipulla ja kertalipulla matkustaessa matkaan kuuluu normaali vaihto-oikeus, joka 1-2 vyöhykkeen lipulla on 60 minuuttia, 3-4 vyöhykkeen lipulla 120 minuuttia. Palveluliikenteen asiakas voi lipullaan vaihto-oikeuden puitteissa jatkaa matkaansa Linkillä tai päinvastoin. Arvolipulla matkustavat, 65 vuotta täyttäneet seniorit saavat lipullaan kello 9–14 Linkki-VIP:eissä saman alennuksen kuin paikallisliikenteen Linkeilläkin matkustaessaan.


Säynätsalossa ajetaan kolmesti, Keltinmäessä kahdesti viikossa

Maanantaista 7.9.2015 alkaen palveluliikennettä ajetaan Säynätsalossa kolmena päivänä viikossa aiemman kahden päivän sijaan. Liikennöintipäiviä ovat jatkossa maanantai, keskiviikko ja perjantai. Aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia, uudet aikataulutiedotteet on jaettu autoihin ja niitä saa kuljettajilta. Aikataulut löytyvät myös osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/liikenne/palvelu sekä syyskuussa julkaistavasta palveluliikenteen aikatauluvihkosta.

Keltinmäkeen palveluliikenne kulkee maanantaista 7.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin aiemman kolmen päivän sijaan. Reitin aikataulut säilyvät muutoin ennallaan.


Palveluliikenteen toimintaperiaate säilyy entisenä

Palveluliikenne on jatkossakin kaikkien asukkaiden käyttöön tarkoitettua, avointa ja kutsupohjaista joukkoliikennettä. Linkki-VIP -auto noutaa asiakkaan vaikka kotiovelta, jos niin sovitaan. Auton voi tilata soittamalla autokohtaiseen palvelunumeroon, joka löytyy palveluliikenteen syyskuussa 2015 julkaistavasta aikataulu-esitteestä sekä nettisivulta http://www.jyvaskyla.fi/liikenne/palvelu.

Kuva uudesta Linkki-VIP –autosta

Lisätiedot: kuljetussuunnittelija Sari Hyötyläinen, p, 014 266 7707, sari.hyotylainen@jkl.fi

4.9.2015Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Jyväskylän palveluliikenne saa Linkki-ilmeen, matkustus sujuu Waltti-lipuilla