Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Koulujen alkaminen ruuhkauttaa lipunmyyntipisteitä – uusia Waltti-matkakortteja saa myös netistä

Koululaiset ja osa opiskelijoista aloitti lukuvuotensa 10.8. alkaneella viikolla. Kesälomien päättyessä linkkilipun hankinta tuli monella ajankohtaiseksi. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee ruuhkia lipunmyyntipaikoissaan Linkki-palvelupisteessä Forumissa sekä Jyväskylän Sokoksella ja muistuttaa, että valtaosaa uusista Waltti-lipputuotteista voi tilata myös netistä.

Jonojen syntymistä ei sesonkiaikaan voi kokonaan välttää, mutta asioinnin nopeuttamiseksi tehdään kaikki voitava. Linkki-palvelupisteen lipunmyyntiin saatiin perjantaina 14.8. ylimääräinen päätelaite, lisäksi asiakkaita palvellaan elo-syyskuussa pidennetyin aukioloajoin ma-pe klo 9-18. Vieressä sijaitsevan Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnin aukioloajat ovat vielä kattavammat ja Waltti-lippuja voi ostaa Sokokselta arkisin klo 9-21, lauantaisin klo 9-18 sekä sunnuntaisin klo 12-18.

Nettipalvelu on kätevä ja säästää jonotuksilta jos uuden lipun tarve ei ole välitön. Palvelu löytyy osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi/liput/waltti/lipunmyynti. Lipulle ladataan nettitilauksen yhteydessä ensimmäinen lipputuote, joko kausi- tai arvolippu. Nettipalvelusta tilattu Waltti-matkakortti saapuu postin kuljettamana kotiin noin viikon sisällä tilauksen jättämisestä.


Opiskelija-alennuksen saaminen vaatii käyntiä lipunmyynnissä

Alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat lippu-uudistuksen myötä nuorten alennushintaisilla Waltti-lipputuotteilla, joiden ostamiseen ei tarvita erillisiä opiskelutodistuksia. Ainoastaan 2. asteen opiskelijoiden Kela-koulumatkatuettujen lippujen vaatii henkilökohtaista asiointia Linkki-palvelupisteessä. Asiointi lipunmyyntipisteessä (Linkki-palvelupiste tai Sokos) on tarpeen myös jos ostaa yli 25-vuotiaiden opiskelijoiden alennushintaisen Waltti-matkakortin, jota varten on esitettävä voimassa oleva opiskelijatodistus tai -kortti.

Lisäksi seutuliikenteen Jyväskylä–Hankasalmi -linjalla 43 käytössä olevat Waltti-matkakortit ovat myynnissä vain Jyväskylän Linkki-palvelupisteessä.


Lippulatauksia myös autoista

Aiemmin hankittuja Waltti-matkakortteja voi lipunmyyntipisteiden lisäksi ladata myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkeissä. Waltti-lippujen valtakunnallinen nettilatauspalvelu saataneen käyttöön elokuun 2015 aikana.

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen uusilla Waltti-lipuilla voi matkustaa paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42. Lippu kelpaa myös linjan 43 välillä Jyväskylä–Lievestuore. Seutuliikenteen linjoilla (mm. 13M, 40 ja 41) matkustetaan Matkahuollon lipputuotteilla, eivätkä Waltti-liput niissä käy.


Lisätiedot:
– Joukkoliikenteen liput: joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi
– Linkki-palvelupiste, asiakaspalvelu: talous- ja hallintopäällikkö Mari Pitkänen, p. (014) 266 5007, mari.pitkanen[at]jkl.fi
http://linkki.jyvaskyla.fi

14.8.2015Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Koulujen alkaminen ruuhkauttaa lipunmyyntipisteitä – uusia Waltti-matkakortteja saa myös netistä