Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Nyt jouluostoksille Linkillä – lauantaina 13.12. linkkilippu maksaa vain euron!

Lauantaina 13.12. Jyväskylän seudun joukkoliikenteen vihreillä Linkeillä tehtävät matkat maksavat vain euron kappaleelta. Nyt kannattaa välttää joulunajan liikenne- sekä parkkiruuhkat ja matkata jouluostoksille oman auton asemesta Linkillä!

Euron kertalipuilla voi matkustaa lauantaipäivän ajan Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linjoilla 1-36 ja 41–43 Jyväskylässä, Muuramessa ja Laukaassa. Tarjoushinta koskee autoista ostettavia kertalippuja, ei näyttö-, kausi- tai matkakortteja. Jos matkakortin haltija haluaa hyödyntää edullisen tarjouksen, matkat kannattaa maksaa lauantaina 13.12. kortin sijaan käteisellä. Euron matkat ovat voimassa aamuvarhaisesta yötaksa-ajan alkuun eli kello 23.00 saakka. Kuljettajalta ostettava euron lippu on voimassa tunnin, jonka ajan sisällä sillä voi tehdä myös vaihtoja.

Jyväskylän kaupunki joukkoliikenteen järjestäjänä on varautunut ottamaan lauantain 13.12. liikenteessä käyttöön myös ylimääräisiä vara-autoja mahdollisten ruuhkapiikkien tasoittamiseksi. Matkustajia kehotetaan kuitenkin varautumaan viivästyksiin aikatauluissa, koska matkustajamäärien ennakoidaan tarjoushintaisten matkojen vuoksi olevan normaalilauantaita suuremman.

Parkkirahat vaikka pullakahveihin

– Tarjoamalla normaalia edullisempia linkkimatkoja asukkaille haluamme kannustaa kyytiin niitäkin, jotka eivät joukkoliikennettä päivittäisessä liikkumisessaan käytä. Ihmisiä pitäisi saada käyttämään bussia oman auton sijaan, sillä joukkoliikenne on yksityisautoiluun verrattuna erittäin kilpailukykyinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, sanoo apulaiskaupungininsinööri Kari Ström.

Ström ehdottaa esimerkiksi jouluostoksille lähtemistä linkkikyydillä. Linkeillä pääsee aivan ydinkeskustaan, ilman että tarvitsee menettää hermojaan parkkipaikan etsimiseen ruuhkaisilta pysäköintialueilta. Säästyneet parkkirahat voi käyttää vaikka pullakahveihin jouluostosten lomassa!

Aikaisemmat edulliset tai kokonaan ilmaiset joukkoliikennetempaukset ovat tätä ennen saavuttaneet Jyväskylän seudulla suuren suosion. Esimerkiksi Valon kaupunki -tapahtumailtojen ilmaiskyydit lisäsivät syyskuussa joukkoliikenteen matkustusmääriä noin 140 prosenttia aiemman vastaavan ajankohdan matkamääriin verrattuna.

Euron päivä on osa linkkimatkustamiseen kannustavaa Bussiloikka-hanketta, ja sen rahoitus tulee Jyväskylän kaupungilta ja Sitralta. Bussiloikka-hanke on osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta –hankekokonaisuutta. Siinä tavoitteena on etsiä keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä, mutta samalla lisätä hyvinvointia alueella.


Lisätiedot:

  • Euron joukkoliikennepäivä: Jyväskylän kaupunki,kuljetussuunnittelija Toni Tamminiemi, p. 014 266 4021, toni.tamminiemi[at]jkl.fi ja joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi
  • Kohti resurssiviisautta -hanke: asiantuntija Hanna-Leena Ottelin, Sitra, p. 050 376 9499, hanna-leena.ottelin[at]sitra.fi

10.12.2014Kristiina Pentikäinen

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
Satunnainen tarkkailija11.12.2014 01:304 vuotta sitten

"Kuljettajalta ostettava euron lippu on voimassa tunnin, jonka ajan sisällä sillä voi tehdä myös vaihtoja."

Saako tunnin sisällä siis vaihtaa useamman kerran? Eikö aikaisempi yhden vaihdon rajoitus ole enää voimassa?

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Nyt jouluostoksille Linkillä – lauantaina 13.12. linkkilippu maksaa vain euron!