Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Lilli Linkki ja Laila Linkkikuski tekevät Bussiloikan Jyväskylän kouluihin

Bussiloikka kouluun! Kuva: Japa ryEräänä päivänä Lilli Linkki on lähdössä kirjastoon polkupyörällä, kun alkaakin sataa vettä. Voi harmi! Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä neuvokas Lilli tarkistaa kotinsa vierestä kulkevan Linkin aikataulun ja hyppää kyytiin. Matka kirjastoon taittuu mukavasti linja-autolla yhdessä muiden matkustajien kanssa.

Syksyn aikana Lilli Linkki tekee Bussiloikan kaikkiin jyväskyläläisiin alakouluihin ja opastaa lapsia käyttämään uusia vihreitä linja-autoja eli jyväskyläläisittäin Linkkejä. Lillin apuna toimii bussinkuljettaja Laila Linkkikuski. Yhdessä he kertovat ekaluokkalaisille miten linja-autossa toimitaan ja käyttäydytään ja miten sillä matkustetaan eri paikkoihin.

–Yksi linkillinen matkustajia korvaa yli 50 henkilöautoa. Jos me kaikki liikkuisimme enemmän linja-autoilla, liikenneruuhkat vähenisivät eikä parkkitilaakaan tarvittaisi niin paljon, Lilli opastaa.

Kotiläksynä linkkimatka ja siitä kertominen

Eppuluokkalaisille suunnattu Bussiloikka kouluun! on uusi, draamallinen oppitunti, jossa tutustutaan tarinan keinoin joukkoliikenteeseen ja sen käyttöön. Joukkoliikenteen yleisten käytäntöjen lisäksi tunnin aikana käsitellään muita kestävän liikkumisen muotoja, kuten kävelyä ja pyöräilyä. Lisäksi pohditaan yhdessä lasten kanssa liikenteestä aiheutuvia päästöjä ja mietitään turvallisuutta.

Oppitunnin päätteeksi jokaiselle eppuluokkalaiselle annetaan neljä linkkilippua ja tehtäväksi tehdä edestakainen linja-automatka yhdessä oman aikuisen kanssa. Kotitehtävänä on kertoa retken kokemuksista yhdessä retkeen osallistuneen aikuisen kanssa hankkeen nettisivulla http://www.japary.fi/bussiloikkakouluun/.

Oppitunnin tarkoituksena on tutustuttaa koululaiset käyttämään joukkoliikennettä pienestä pitäen. Näin sen käyttö myöhemmässä elämän vaiheessa on luontevaa ja helppoa. Opetustuokiot alakouluille tarjoaa Jyväskylän kaupunki osana Sitran rahoittamaa Bussiloikka -hanketta.

Bussiloikka on osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta –hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on etsiä keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä mutta samalla lisätä hyvinvointia alueella. Bussiloikka kouluun! -kiertueen käytännön toteutuksesta vastaa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry.

Lisätiedot: koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi

31.10.2014Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Lilli Linkki ja Laila Linkkikuski tekevät Bussiloikan Jyväskylän kouluihin