Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Ilta-ajan ilmaistempaus onnistui hienosti Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä 25.–27.9.

Syyskuun viimeisen viikonvaihteen iltoina 25.-27.9. Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linjoilla pääsi matkustamaan maksutta. Ilmaismatkat tekivät kauppansa hyvin: matkustusmäärät kasvoivat noin 140 prosentilla verrattuna aiempien viikonvaihteiden ilta-aikojen matkamääriin.

Esimerkiksi perjantaina 26.9. matkoja tehtiin kello 18:n ja 24:n välillä yhteensä 6341, kun niitä aiempana perjantaina 19.9. tehtiin 2650 kappaletta. Kaikkiaan ilmaisia matkoja tehtiin torstai-, perjantai- ja lauantai-illan aikana lähes 17 000.

Seudun asukkaille tarjotuilla ilmaiskyydeillä haluttiin esitellä joukkoliikennettä kätevänä ja fiksuna matkustusvaihtoehtona, joka on käytettävissä myös iltaisin. Ihmisiä haluttiin saada liikkeelle palveluiden äärelle ja siten elävöittää muutoin hiljaisia syysiltoja. Mahdollisimman monelle asukkaalle haluttiin myös tarjota helppo tapa päästä osallistumaan monipuoliseen Valon kaupunki -tapahtumatarjontaan.

Yleisimmin joukkoliikenne palvelee työ- ja koulumatkaliikennettä, mutta ilmaismatkatempauksen yhtenä tarkoituksena oli myös selvittää voisiko joukkoliikenne nykyistä paremmin palvella myös vapaa-ajan matkoilla. Lisäksi tutkitaan oliko tempauksella vaikutusta keskusta-alueen yritysten ilta-ajan liikevaihtoon. Tehtävä selvitys on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hankekokonaisuutta. Siinä tavoitteena on etsiä keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä, mutta samalla lisätä hyvinvointia alueella.

Heinäkuun Linkki-ilmaispäivän suuresta suosiosta viisastuneena Jyväskylän kaupunki joukkoliikenteen järjestäjänä oli varautunut ottamaan ilmaisliikenteessä käyttöön myös ylimääräisiä vara-autoja. Syyskuun ilta-aika osoittautui kuitenkin heinäkuuta rauhallisemmaksi: kaikki matkustajat mahtuivat normaalin ilta-ajan autokaluston kyytiin ja matkat sujuivat leppoisissa merkeissä.

Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, apulaiskaupungininsinööri Kari Ström, p. (014) 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

1.10.2014Kristiina Pentikäinen

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija01.10.2014 13:335 vuotta sitten

Enemmän tulisi käytettyä linkkiä, mutta matkat on (muihin kaupunkeihin verrattuna) todella kalliit) jo 12v maksaa aikuisen maksun, tulee äkkiä perheelle hintaa niin että jo kannattaa omalla autolla kulkea.

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Ilta-ajan ilmaistempaus onnistui hienosti Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä 25.–27.9.