Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Apps4Mobility-sovelluskilpailu etsii liikkumista helpottavia mobiili- ja verkkopalveluita

Minkälaiset sovellukset voisivat tehdä liikkumisesta tai esimerkiksi eri liikennevälineiden yhdistämisestä kätevämpää, muuttuviin olosuhteisiin sopeutuvaa tai muuten edistää ihmisten ja tavaroiden vaivatonta liikkumista? Maanantaina 15.9.2014 julkaistu Apps4Mobility-sovelluskilpailu etsii vastauksia näihin kysymyksiin.

Julkishallinto ja paikallisliikenteestä vastaavat toimijat ovat viime aikoina julkaisseet paljon reaaliaikaista, ilmaista dataa. Pysäkkitiedot, aikataulut, joukkoliikennevälineiden GPS-koordinaatit ja monet muut tiedot ovat nyt yhdisteltävissä muihin ilmaisiin tietoaineistoihin. Julkisen liikenteen reittioppaat ovat monien älypuhelinkäyttäjien suosikkisovelluksia.


Paras sovellus voi saada jopa 10 000 euron palkinnot

Kilpailussa palkitaan kolme parasta avointa dataa hyödyntävää sovellusta, jotka on julkaistu avoimesti verkossa tai kaupallisissa sovelluskaupoissa (kuten Google Play, Apple App Store tai Windows Phone -kauppa). Paras sovellus saa 6000 euron palkinnon. Kaksi muuta sovellusta palkitaan 3000 ja 2000 euron palkintosummilla.

Lisäksi sovellukset kilpailevat Apps4Finland-kisan pääsarjassa, jossa sovellukset voivat voittaa 3000 euron palkinnon sekä 1000 euron yleisöpalkinnon. Hyvä sovellus voi siis parhaimmillaan saada yli 10 000 euron palkintorahat. Sovelluksen pitää olla julkisesti käytettävissä kilpailun määräaikaan 3.11.2014 mennessä. Voittajat julkistetaan Apps4Finland-palkintogaalassa 3.12.2014.


Virastojen ja kaupunkien yhteishanke

Apps4Mobility-kisan kumppaneina ovat liikennevirasto, liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Helsingin seuden liikenne HSL sekä Tampereen, Oulun ja Jyväskylän kaupungit.

- Kumppanit rahoittavat kisan ja heidän edustajansa muodostavat tuomariston. Olen erittäin iloinen, että virastot ja julkisen liikenteen paikalliset toimijat kokivat aiheen tärkeäksi ja halusivat palkita sovelluskehittäjiä tällä tavoin, kertoo koordinaattori Joonas Pekkanen Forum Virium Helsingistä.

Apps4Finland-kilpailun pääjärjestäjinä ovat Forum Virium Helsinki ja avoimen tiedon yhdistys Open Knowledge Finland.

Kumppanit osallistuvat myös itse avoimien tietolähteiden avaamiseen.

- Trafi on aloittanut omien tietoaineistojensa avaamisen maksutta julkiseen käyttöön. Rekisteritietojen avaamisen tavoitteena on lisätä rekisteritietojen saatavuutta ja hyödynnettävyyttä yhteiskunnassa, kertoo erityissuunnittelija Eetu Pilli-Sihvola Trafista.

Apps4Finland palkitsee parhaat avoimen tiedon sovellukset jo kuudetta vuotta

Apps4Finland-kilpailu on palkitsee vuosittain parhaat avointa tietoa hyödyntäneet sovellukset, visualisaation, uudet datan avaukset ja konseptit. Tänä vuonna tuomariston puheenjohtajana toimii Mikael Jungner. Apps4Finland on mukana tänään Wanhassa Satamassa järjestettävässä Avoin Suomi -tapahtumassa, jota isännöi pääministeri Alexander Stubb.

Apps4Mobility-kilpailu: http://www.apps4finland.fi/apps4mobility
Avoin Suomi -tapahtuma: http://avoinsuomi2014.fi

Lisätietoa:

- Joonas Pekkanen, Apps4Finland-kilpailun koordinaattori, p. 050 584 6800, joonas.pekkanen@forumvirium.fi
- erityisasiantuntija Eetu Pilli-Sihvola, Trafi, p. 029 534 5572
- kehityspäällikkö Tommi Arola, Trafi, p 029 534 5228

www.apps4finland.fi
www.facebook.com/Apps4Finland
www.twitter.com/Apps4Fi

15.9.2014Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Apps4Mobility-sovelluskilpailu etsii liikkumista helpottavia mobiili- ja verkkopalveluita