Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Joukkoliikenteen uudet Linkki-aikataulut tulevat voimaan 11.8.

Vaikka kesä vielä jatkuu, Jyväskylän seudun joukkoliikenne siirtyy liikennöimään talviajan aikataulujen mukaan. Uudet aikatauluvihkot jaetaan 9.-11.8. kaikkiin koteihin.

Joukkoliikenteen volyymi kasvaa merkittävästi maanantaista 11.8. alkaen, kun Jyväskylän seudulla siirrytään talviajan mukaiseen liikennöintiin. Kun kesäaikana liikenteessä on noin 35 autoa, talviajan liikennettä hoidetaan täydellä kalustolla eli noin 80 autolla. Vuorovälitkin ovat useilla linjoilla tiuhemmat.

Uudet, toukokuun 2015 loppuun saakka voimassa olevat aikataulujulkaisut jaetaan tavan mukaan joka kotiin. Valtaosa asukkaista saa vihreäkantisen aikatauluvihkon postilaatikkoonsa lauantaina 9.8., ainoastaan Itellan suorajakelun piirissä oleville talouksille se tulee maanantaina 11.8. Aikataulu on ladattavissa ja luettavissa myös sähköisenä pdf:nä joukkoliikenteen nettisivuilla osoitteessa http://linkki.jyvaskyla.fi.

Jos painettu aikatauluvihko jää tulematta tai joutuu hukkaan, aikatauluja saa myös joukkoliikenteen omasta Linkki-palvelupisteestä Asemakatu 7:stä. Palvelupiste toimii osana Jyväskylä-infoa ja sisäänkäynti löytyy Asemakadulta Forumin apteekin vierestä. Aikatauluja saa myös muista joukkoliikenteen lipunmyyntipisteistä: Jyväskylän Sokos-tavaratalosta, Matkahuollosta sekä Jyväskylän Liikenne Oy:n toimistosta Sorastajantieltä.


Pientä säätöä aikatauluihin ja reitteihin

Uuden ajokauden alussa linjoja ajetaan hyvin pitkälle aikaisempien vuosien takaan. Uusia reittejä on kolme:

  • Linja 4 ajaa Viherlandiasta Kuokkalan ja keskustan kautta Keskussairaalalle ja täydentää arkisin linjojen 15 ja 15K liikennettä Viherlandian ja keskustan välillä.
  • Linja 5K lisää tarjontaa Kortepohjan ja Kuokkalan suuntaan sekä Viitaniemen ja Ylistönmäen alueille ajamalla reittiä Kortepohja–Viitaniemi–Keskusta–Ylistönmäki–Kuokkala. Uusi linja ei muuta aikaisemman linjan 5 lähtöjä vaan ne ajetaan entiseen tapaan.
  • Linja 7 ajaa reittiä Sarvivuori–Sääksvuori–Kaijanlampi–Keljonkangas–Kauppatori. Se parantaa joukkoliikenteen käyttömahdollisuuksia Keljonkankaan ja Jyväskylän keskustan välillä, mahdollistaa joukkoliikenteen käytön Sääksvuoreen sekä parantaa tarjontaa Sarvivuoressa ja Kaijanlammella.

Muutoksia on lisäksi tehty kahteen aikaisempaan reittiin. Linjan 22 lisävuoroilla pääsee nyt arkisin kerran tunnissa Kuokkalaan ja Kekkolantielle. Linja 25K yhdistyy linjaan 25, joka Laajavuoren sijaan jatkaa reittiään nyt Palokan terveysasemalle asti. Aikatauluihin on tehty myös joitakin vähäisiä aikataulutarkistuksia, joiden aiheuttamat muutokset ovat enintään 5–10 minuutin luokkaa.


Käy Linkin netti- ja facebooksivuilla!

Joukkoliikenteen nettisivuilta http://linkki.jyvaskyla.fi saat tietoa voimassa olevista aikatauluista, reiteistä, lipuista sekä matkustuskäytännöistä. Nettisivujen sisältöä täydentää joukkoliikenteen Facebook-sivu https://www.facebook.com/linkkijyvaskyla ajankohtaisilla tapahtumilla sekä kuulumisilla.


Seudun kunnat joukkoliikenteen ohjaimissa

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen käytännön järjestämisvastuu siirtyi heinäkuun 2014 alussa Jyväskylän kaupungille. Joukkoliikenteen aikatauluista, reiteistä, lippuhinnoista ja –tuotteista sekä muista keskeisistä asioista päätetään seudullisessa joukkoliikennejaostossa, johon kuuluu Jyväskylän lisäksi Muurame ja Laukaa. Liikennöinti on kilpailutettu ja sitä hoitaa Jyväskylän seudulla Jyväskylän Liikenne Oy.


Lisätiedot: joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi

7.8.2014Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Joukkoliikenteen uudet Linkki-aikataulut tulevat voimaan 11.8.