Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Ensimmäinen biokaasubussi aloitti liikennöinnin 8.7. Linkki-paikallisliikenteessä

Jyväskylän seudun paikallisliikenteessä pääsee kulkemaan ympäristöystävällisesti vähäpäästöisellä biokaasubussilla 8.7.2019 alkaen. Uusi biokaasuauto aloitti liikennöinnin linjalla 5, joka kulkee keskusta-Mattilanniemi-Ylistönmäki -reittiä.

Kesäliikenteessä linjalla 5 varakalustona toiminut ja väliaikaisesti liikennöinyt pienoisbussi on poistunut käytöstä. Tilalle saatiin liikennöintisopimuksen kalustovaatimuksen mukainen biokaasua käyttävä, kaksiakselinen, 70-asiakaspaikkainen Linkki-linja-auto. Kyseessä on ensimmäinen biokaasua käyttävä linja-auto Linkki-paikallisliikenteessä.

Paikallisliikenteen kesäkauden 2019 ajan linjaa 5 ajetaan yhden biokaasubussin voimin. Lisää biokaasukalustoa on odotettavissa tulevalle talvikaudella 2019-2020 linjoille 5/5K, jolloin käytössä tulee olemaan yhteensä neljä kaasuautoa. Linjat 5 ja 5K palvelevat keskustan, Ylistönmäen, Viitaniemen, Kortepohjan ja Mattilanniemen alueiden välistä liikkumista sekä erityisesti yliopiston, ammattikorkeakoulun ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita.

Kalustomuutos näkyy käyttövoiman muutoksen lisäksi myös muussa varustuksessa. Auton matkustamoon on asennettu infonäytöt sekä turvakamerat. Ilmastoidussa autossa on reaaliaikaisen seurannan mahdollistava GPS-paikannin, ja näin ollen Linkin liikkeistä saadaan paikannukseen perustuvia pysäkkiaikaennusteita paikallisliikenteen sähköiselle reittioppaalle https://reittiopas.jyvaskyla.fi. Tutussa vihreässä tilaajavärityksessä liikennöivä kaasubussi on etuosasta matalalattia-auto, jonka keskiosasta löytyy paikat lastenvaunuille sekä pyörätuolille. Myös kulkusilta avautuu keskioven kohdalta.

Loput kolme biokaasubussia linjoilla 5/5K aloittavat liikennöinnin siirryttäessä talviajokauteen 8.8.2019 alkaen. Liikennöitsijänä toimii Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Lisätiedot:
- joukkoliikennesuunnittelija Seppo Koivisto, p. 014 266 3645, seppo.koivisto[at]jyvaskyla.fi
- Tilausajot Mennään Bussilla Oy, Ilpo Luoma-aho, p. 040 702 1599, info[at]mennaanbussilla.fi

8.7.2019Katja Kauppila

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija25.07.2019 11:023 kuukautta sitten

Hienoa että Jyväskylä on lähtenyt tähän mukaan. Olisi kiva nähdä biokaasubusseja myös omassa kaupungissa. Tällä hetkellä meillä on jo manitsemasi turvakamera ja infonäytöt busseissa, mikä on myös erittäin hyvä kehitys. https://www.zetadisplayfinland.fi/fi/info-tv/

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Ensimmäinen biokaasubussi aloitti liikennöinnin 8.7. Linkki-paikallisliikenteessä