Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Linjan 5 vuoroja ajetaan väliaikaisesti valkoisella pienoisbussilla

Keskustan, Mattilanniemen ja Ylistönmäen väliä liikennöivä linja 5 on herättänyt asiakkaissa ihmetystä. Linjaa on ajettu kesäliikenteen alusta maanantaista 3.6. alkaen valkoisella pienoisbussilla.

Oudosta kalustosta huolimatta linja 5 on edelleen normaali Linkki-paikallisliikenteen linja. Linjalla voi matkustaa Waltti-matkakortilla, kertalipulla tai mobiililipulla samaan tapaan, kuin vihreissä Linkki-linja-autoissakin. Kesäaikana linjaa ajetaan yhdellä autolla.

Maanantaista 3.6. alkaen linjaa alkoi liikennöidä uusi kilpailutettu liikennöitsijä. Tiedossa oli etukäteen, että linjaa joudutaan alkuvaiheessa liikennöimään väliaikaisella kalustolla. Sopimuksessa edellytettyä biokaasukalustoa ei sopimuskauden alkuun ollut valmistajalta mahdollista saada. Parhaillaan neuvotellaan liikennöitsijän kanssa siitä, kelpaako pienoisbussi linjan väliaikaiseksi kalustoksi.

Liikennöitsijää on pyydetty pikaisesti parantamaan auton linjakyltti- ja reittimerkintöjä sekä pysähtymään asiakkaiden tiedottamiseksi jokaisella reitinvarren pysäkillä, jossa on matkustajia odottamassa. Joukkoliikenteen järjestäjä pahoittelee linjan käyttäjille aiheutunutta epätietoisuutta sekä sitä, että emme pystyneet informoimaan matkustajia kalustoasiasta etukäteen.

4.6.2019Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Linjan 5 vuoroja ajetaan väliaikaisesti valkoisella pienoisbussilla