Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Linkit liikennöivät kesäaikataulujen mukaisesti 3.6. alkaen

Linkki-paikallisliikenteen linja-autot siirtyvät maanantaista 3.6. alkaen kulkemaan kesäaikataulujen ja -reittien mukaisesti. Omien kulkuyhteyksien aikataulut kannattaa tarkastaa kotiin jaetusta aikatauluvihkosta tai sähköiseltä reittioppaalta.

Merkittävimmät kesäliikenteen muutokset koskevat linjoja 1, 2, 5, 12, 18, 18K, 22, 41, pieniä muutoksia löytyy myös muiden linjojen aikatauluissa. Kesäaikana ei liikennöidä lainkaan linjoja 2M, 8, 19, 23 ja 26. Keskeiset muutokset löytyvät kootusti myös kesäaikatauluvihkon sivulta 3.

Kesäaikatauluvihkot jaettiin kaikkiin kotitalouksiin Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa 22.5. Jos vihkonen jäi saapumatta, ilmoita siitä osoitteeseen www.jakelupalaute.fi tai soita numeroon 045 230 3015. Aikatauluja saa 3.6. alkaen maksutta myös Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) sekä useimmista Linkki-linja-autoista.

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

31.5.2019Katja Kauppila

Kommentit (1 kommentti)

Kirjoittaja
Viesti
AnneR04.06.2019 08:546 kuukautta sitten

Linkki on kehittänyt toimintaansa hyvään suuntaan viime aikoina ja ilmeisesti saanut lisää joukkoliikenteen käyttäjiä, mikä on erittäin hyvä suuntaus. Nyt otettiin iso takapakki tässä kehityksessä. Linkissä taidetaan kuvitella, että busseja käyttävät pääosin koululaiset ja opiskelijat, mutta näin ei ole. Kesäaikatauluun siirtymisen myötä puolen tunnin työmatkani kasvoi tuntiin eli 100 prosenttia!

Mankolan ja Mannilan asukasluku on kasvanut reippaasti viime vuosina, ja tämän (ja palautteen) vuoksi asukkaita palvelemaan lisättiin linja 23. Tämä olikin välttämätöntä, koska parin koululaisvuoron lisäksi reittiä ajoi Tikkakosken linja 22, joka oli matkan pituuden ja matkustajien paljouden vuoksi umpitäynnä ja jatkuvasti 10-15 minuuttia myöhässä. Kesällä linja 23 ei kulje, joten asukkaat ovat taas linjan 22 varassa, joka on ainakin aamuisin edelleen myöhässä ja täynnä, tänäänkin seisottiin käytävillä. Myöhässä olosta seuraa se, että jatkoyhteyteni linjaan 5 ei toimi kuten sen pitäisi, etenkin kun linjan 5 lähtöjä on myös vähennetty. Bussipysäkeillä odottelu kasvattaa työmatka-aikaani puoli tuntia verrattuna talviaikaan, mikä ei mielestäni ole kohtuullista.

Linja 23 ei tyypillisesti ole koululaisvuoro, joten sen poistaminen liikenteestä on virhe ja haittaa suurta joukkoa alueen asukkaita. Matkustajamäärä ei vähene kesäkuun alussa, koska ihmiset eivät jää kesälomille tähän aikaan. Vähintään tulee palauttaa 23:n aamuvuorot ajoon myös kesällä. Minulla ei ole aikomusta viettää kesäaamuja bussipysäkeillä odottelemassa myöhässä olevia linkkejä vaan siirryn yksityisautoiluun.

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Linkit liikennöivät kesäaikataulujen mukaisesti 3.6. alkaen