Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Linkki-paikallisliikenteen kesäaikataulut jaetaan koteihin, voimaan 3.6.2019 alkaen

Kesäaikataulukausi käynnistyy Linkki-paikallisliikenteessä maanantaina 3.6. Kaikkiin Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen talouksiin jaetaan keskiviikkona 22.5. kesän 2019 aikatauluvihkot, jotka ovat voimassa 3.6.–7.8.

Aikataulujulkaisu jaetaan myös mainosjakelun kieltäneiden talouksien postiluukkuihin ja -laatikoihin, mutta ei ilmaisjakelun kieltäneisiin talouksiin. Jos vihkonen jäi saapumatta, ilmoita siitä osoitteeseen www.jakelupalaute.fi tai soita numeroon 045 230 3015. Aikatauluja saa 3.6. alkaen maksutta myös Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) sekä useimmista Linkki-linja-autoista.

Uudesta aikatauluvihkosta tai sähköisestä reittioppaasta https://reittiopas.jyvaskyla.fi kannattaa tarkistaa, miten Linkit kesäaikaan kulkevat. Kesäkauteen siirtyminen tarkoittaa paikallisliikenteessä muun muassa koulupäivävuorojen jäämistä tauolle. Kun osa matkustajista lomailee tai siirtyy kesäaikana liikkumaan lihasvoimin, myös linja-autoja on liikenteessä vähemmän kuin talvella. Myös osa linjoista jää kesän ajaksi tauolle: linjat 2M, 8, 19, 23, 26 ja 34 palaavat liikenteeseen vasta elokuussa, talviajokauden käynnistyessä.


Kesän 2019 keskeiset aikataulu- ja reittimuutokset

Aikatauluihin ja reitteihin tulee muutoksia jokaisen aikataulukauden vaihtuessa. Pieniä, palvelun käytettävyyttä edistäviä muutoksia tehdään useiden eri linjojen aikatauluihin. Osa muutoksista on merkittävämpiä ja niistä kerrotaan erikseen aikatauluvihkon alkusivuilla. Kesän 2019 keskeisimmät aikataulu- ja reittimuutokset ovat seuraavat:

  • Linjat 1 ja 2: aikataulumuutoksia M–S ajettavan liikenteen vuoroissa.
  • Linja 5: reittimuutos, vuorot ajavat nyt Ylistönmäeltä Lutakon kautta keskustaan. Lisäksi linjan 5 lähtöpysäkki vaihtuu Kauppatorista Vapaudenkadulla sijaitsevaksi Keskusta 6 -pysäkiksi.
  • Linja 12: aikataulumuutoksia M–S ajettavan liikenteen vuoroissa.
  • Linjat 18 ja 18K: aikataulumuutoksia ma-pe ajettavan liikenteen vuoroissa.
  • Linja 22: reittimuutos, Kuokkala–Palokankeskus–Kuokkala -reitti ajetaan nyt Puistokatua pitkin. Lisäksi pieniä aikataulumuutoksia on tehty M-P ajettavan liikenteen vuoroihin.
  • Linja 41: aikataulumuutoksia M-S -liikenteen vuoroihin.

Korjauksia aikatauluihin voi tulla myös kauden kuluessa. Ajantasaiset tiedot löytyvät verkosta osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi ja https://reittiopas.jyvaskyla.fi.

Linkin aikatauluvihkoon on lisätty myös keskeisten, paikallisliikennettä täydentävien seutuliikennelinjojen aikataulut. Seutuliikenteen aikataulut ja reitit julkaistaan liikennöitsijöiden ilmoitusten mukaisina, ja niiden oikeellisuudesta vastaa aina kyseistä liikennettä ajava liikennöitsijä.


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

22.5.2019Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Linkki-paikallisliikenteen kesäaikataulut jaetaan koteihin, voimaan 3.6.2019 alkaen