Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Linkin Tonttulakkipäivää vietetään lauantaina 8.12.2018 Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen paikallisliikenteessä

Suosittu ja odotettu paikallisliikenteen Tonttulakkipäivä koittaa jälleen lauantaina 8.12. Tonttulakkipäivänä teet paikallisliikenteessä mielin määrin matkoja, kunhan Linkkiin noustessa päässäsi on tonttulakki!

Tonttulakki toimii matkalippunasi 8.12. koko päivän, eli kello 5.00–24.00. Kulkusi on vapaa Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella. Mitä useamman matkan teet, sitä suurempi on hyötysi rahallinen arvo.

Ilmaismatkoja voit tehdä kaikilla paikallisliikenteen Linkki-linjoilla. Joukkoliikenteen joulutempaukseen osallistuvat myös eräät seutuliikenteen liikennöitsijät. Voit siis matkustaa tonttulakkiin sonnustautuneena 8.12. maksutta myös useimmissa seutuliikenteen vuoroissa. Huomaa, että myös seutuliikenteen autoissa etu on voimassa vain Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Tonttulakin taika ei ulotu esimerkiksi Äänekoskelle, Suolahteen, Keuruulle, Jämsään tai Hankasalmelle. Paikallisliikenteen Linkkien ja seutuliikenteen Waltti-vuorojen aikataulutiedot löydät sekä sähköiseltä reittioppaalta https://jyvaskyla.digitransit.fi että Linkin talvikauden 2018–19 vihreästä aikatauluvihkosta.

Tonttulakki toimii matkalippunasi Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42. Lisäksi voit matkustaa tonttulakilla maksutta niissä seutuliikenteen vuoroissa, joissa hyväksytään Waltti-matkakortti. Vuorot tunnistat linja-auton etuikkunassa näkyvästä, keltaoranssista W-kyltistä (W=Waltti). Tonttulakki toimii 8.12. matkalippunasi näillä seutuliikenteen yhteyksillä:

  • 13M, Jyväskylä–Muurame–Korpilahti (Jyväskylän Liikenne Oy)
  • vakiovuorot Jyväskylä–Jämsä (Jyväskylän Liikenne Oy)
  • Jyväskylä-Uurainen -suunnan liikenne (Jyväskylän Liikenne Oy)
  • Jyväskylä–Lievestuore -liikenne (Savonlinja Oy)
  • Jyväskylä–Kuohu -liikenne (Matka Mäkelä Oy)
  • Jyväskylä–Laukaa -liikenne (Koivuranta Oy, Jyväskylän Liikenne Oy)
  • Jyväskylä–Laukaa, 4-tien kautta ajettava liikenne (Jyväskylän Liikenne Oy, Karstulan Liikenne Oy)


200 ilmaista tonttulakkia jaossa 3.12. alkavalla viikolla

Jos kotoa ei löydy tonttulakkia, voit noutaa sellaisen itsellesi maksutta Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, Jyväskylä) maanantaista 3.12. kello 10.00 alkaen.

Linkki-palvelupiste jakaa tonttulakkeja yhteensä 200 kappaletta. Lakkeja jaetaan yksi per asiakas. Ole nopea ja varmista itsellesi aito, joulunpunainen tonttulakki lauantain 8.12. Tonttulakkipäivän viettoa varten!


Joulutunnelmaa ja iloisia yllätyksiä luvassa!

Paikallisliikenteen Linkkeihin ja pysäkeille sijoittuu Tonttulakkipäivänä myös jouluista yllätysohjelmaa – esimerkiksi yllättäen kohdalle osuvia pikkupaketteja tai karamelli- ja piparkakkutarjoilua. Kahvihampaan kolotukseen saa lievitystä Linkin jouluisesta kahvirallista Jyväskylän keskustassa. Lastipyörästä tarjoillaan kahvin lisäksi maksutta myös glögiä ja pipareita.

Tonttulakkipäivää on palautteissa kiitelty hauskasta tunnelmasta. Ilmeen pitäminen peruslukemilla saattaakin olla hankalaa, kun tavallisena lauantaipäivänä bongaa linja-autollisen tonttuja tai matkustaa itse tonttujoukon mukana. Jos jouluilo on hukassa, se saattaa löytyä Tonttulakkipäivän Linkistä!

Lisää jouluista fiilistä saat seudun muista joulutapahtumista. Hyödynnä Tonttulakkipäivän kyytejä vieraillessasi esimerkiksi Jyväskylän Paviljongin joulumarkkinoilla, Taidemuseon Jouluisessa taidebasaarissa ja käsityömuseon Käsityöläisten joulutorilla. Mikään ei estä sinua myöskään hurauttamasta Tonttulakkipäivän linja-autolla kauemmaskin, esimerkiksi Lievestuore-messulle tai Muuramen ja Laukaan joulukaupoille.


Linkin vinkit joulumielen säilymiseksi

Paikallisliikenteeseen on varattu Tonttulakkipäiväksi lisäautoja suosituimpien suuntien ruuhkahuippuja helpottamaan. Matkustajia on kuitenkin liikkeellä enemmän kuin normilauantaina, mikä suosituimmilla linjoilla voi aiheuttaa viivästyksiä aikatauluihin. Joulumieltä kannattaa ehdottomasti varata mukaan, ja säänmukainen pukeutuminen tekee odottelusta kaikin puolin miellyttävämpää.

Jos lähdet liikkeelle lastenvaunujen tai –rattaiden kanssa, otathan huomioon, että linja-autojen keskiosan vaunutila on rajallinen. Vaunutilan täyttyessä useampia vaunuja ei voi ottaa kyytiin, koska kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen ja poistuminen autosta pitää pystyä takaamaan.

Mikäli lauantaille osuu tärkeä meno ja joustot omassa aikataulussa eivät ole mahdollisia, kannattaa kulkemiselle miettiä ennakkoon varasuunnitelma, esimerkiksi riittävän aikaisella vuorolla liikkeelle lähteminen. Tonttulakkipäivän kyydit ovat suosittuja, joten ruuhkiin ja aikataulujen viivästyksiin on ainakin keskellä päivää hyvä varautua.


Lisätiedot:

29.11.2018Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Linkin Tonttulakkipäivää vietetään lauantaina 8.12.2018 Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen paikallisliikenteessä