Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Ruusupuiston alueen 19.11.2018 liikennejärjestelyjen vaikutus joukkoliikenteeseen Jyväskylässä

Ruusupuiston alueen liikennejärjestelyt etenevät kohti valmistumistaan, ja väliaikaisesti Seminaarinkadulle siirretyt joukkoliikenteen reitit palautuvat likimain entisille reiteilleen maanantaista 19.11. kello 6.00 alkaen. Samalla kaksi pysäkkiä, Lounaispuisto 2 Vapaudenkadulla ja väliaikainen Seminaarinkatu 2 -pysäkki Seminaarinkadulla poistuvat käytöstä.

Joukkoliikenteen muutokset ovat osa laajempaa liikennejärjestelyä Ruusupuiston alueella 19.11. Niiden yhteydessä Haarakatu avataan ajoneuvoliikenteelle, kiertotiet Hämeenkadulla, Seminaarinkadulla sekä Keskussairaalantiellä poistuvat käytöstä ja yhteys Seminaarinkadulta Keskussairaalantielle palautetaan yksisuuntaiseksi.


Ruusupuiston ohittavat paikallis- ja seutuliikenteen reitit 19.11. alkaen

  • Jyväskylään keskustaan Keskussairaalantien suunnasta saapuva liikenne ajetaan reittiä Keskussairaalantie–Haarakatu–Hannikaisenkatu–Vaasankatu–Vapaudenkatu.
  • Jyväskylän keskustasta Keskussairaalantien suuntaan lähtevä liikenne ajetaan reittiä Vapaudenkatu–Vaasankatu–Hannikaisenkatu–Haarakatu–Keskussairaalantie.

Vapaudenkatua pitkin ei toistaiseksi voi ajaa kiertoliittymästä Keskussairaalantien suuntaan, sillä kiertoliittymä ei tältä osin ole vielä valmis.


Linkki-paikallisliikenne Rantaväylän suuntaan

Hämeenkadun tuntumassa sijaitsevien rakennustyömaiden takia myös Rantaväylälle suuntaavan paikallisliikenteen reitit muutetaan 19.11. alkaen. Rantaväylän suuntaan kulkevat paikallisliikenteen linjat 5, 5K, 8, 15 ja 26 liikennöivät myös reittiä Vapaudenkatu–Vaasankatu–Hannikaisenkatu–Rantaväylä. Lounaispuisto 2 -pysäkki jää rakennustyömaiden valmistumiseen saakka pois käytöstä.

Rantaväylän suunnasta keskustaan tulevien Linkkien reitti ei muutu nykyisestä reitistä.


Vaikutukset pikavuoroliikenteeseen

Ruusupuiston kiertoliittymän käyttöönotto muuttaa myös pikavuoroliikenteen reittejä. Lounaispuisto 2 –pysäkin jäädessä pois käytöstä, Väinö Paunun Oy:n ja Koiviston Auto Oy:n reitit Matkakeskukselta Keskussairaalantien suuntaan kulkevat suoraan Hannikaisenkatua Haarakadulle ja siitä Keskussairaalantielle. Keskussairaalantieltä Matkakeskukselle ajettaessa reitti kulkee suoraan Hannikaisenkatua pitkin.

Pois käytöstä jää myös Ruusupuiston liikennejärjestelyjen aikainen, tilapäinen Seminaarinkatu 2 -pysäkki. Lähin korvaava pysäkki on Keskussairaalantiellä sijaitseva Yliopisto 2 -pysäkki. Lähimmät Lounaispuisto 2 –pysäkkiä korvaavat pysäkit ovat Vapaudenkadun pääkirjaston luona sijaitsevat Kirjasto 1 ja Kirjasto 2.


Joukkoliikenteen reitit ja pysäkkimuutokset kartalla:


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

16.11.2018Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Ruusupuiston alueen 19.11.2018 liikennejärjestelyjen vaikutus joukkoliikenteeseen Jyväskylässä