Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Matkusta ilmaiseksi Linkillä kolme Valon kaupunki-iltaa 27.–29.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa voi matkustaa maksutta kaikkina Valon kaupunki –tapahtumailtoina 27.–29.9. Matkustus on asiakkaalle ilmaista torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Etu ei ole voimassa seutuliikenteen linjoilla, kuten linjalla 13M.

Vältä liikenneruuhkat ja parkkipaikkaongelmat, jätä oma auto kotiin ja pakkaa itsesi tai perheesi Linkkiin! Ilmaiskyydeillä voit suunnata paitsi Valon kaupunki -nähtävyyksiin, myös vaikkapa iltamurkinalle, -jumpalle tai -shoppailulle. Niiltä suunnilta, joilta ei ilta-ajan Linkki-paikallisliikennettä ole, suositellaan tapahtumaan pääsemiseksi käyttämään esimerkiksi kimppakyytejä.


Lisäautot helpottavat ruuhkia

Iltaliikenteen suosituimmille linjoille on varattu lisäkalustoa perjantai- ja lauantai-illoiksi. Lisäautot helpottavat tarpeen mukaan ruuhkia ja saapuvat auttamaan, jos joku keskeisistä linjoista uhkaa jäädä pahasti aikatauluista jälkeen.

Kokonaan ei lisäliikennekään pelasta hetkellisiltä ruuhkautumisilta ja myöhästymisiltä, joten viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa loppuviikon iltoina varautua. Kuljettajat tekevät parhaansa matkustajien perille viemiseksi, mutta myös asiakkaiden joustava ja ymmärtäväinen suhtautuminen on poikkeustilanteessa tarpeen.

Pysäkille on syytä pukeutua syksyisen sään edellyttämällä tavalla: silloin vilu ei niin yllätä, vaikka linja-auto saapuisikin myöhässä. Lastenvaunujen tai –rattaiden kanssa liikkuessa kannattaa muistaa, että yhteen autoon mahtuu kerralla 1-2 vaunut tai rattaat. Jos lastenvaunuille varattu tila tulee täyteen, myöhemmiltä pysäkeiltä vaunujen kanssa kyytiin pyrkivät joutuvat odottamaan seuraavaa vuoroa.


Matkamäärät edelleen nousussa

Ilmaismatkojen tarkoituksena on madaltaa joukkoliikenteen kokeilemisen kynnystä ja saada osa kokeilijoista käyttämään Linkkiä jatkossakin. Joukkoliikenteen käyttäjien määrän lisääntyminen on kaikkien etu: matkamäärien kasvu parantaa mahdollisuuksia kehittää palveluita, linjastoja, reittejä, vuoroja ja lippuhintoja entistäkin asiakasystävällisempään suuntaan.

Joukkoliikenteellä tehtyjen matkamäärien kasvattaminen on yksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tärkeimpiä tavoitteita. Tämän vuoden matkamäärien arvioidaan nousevan jo 7,3-7,4 miljoonaan. Elokuun 2018 loppuun mennessä vihreillä Linkeillä oli tehty noin 125 000 matkaa edellisvuotta enemmän.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. (014) 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

24.9.2018Kristiina Pentikäinen

Kommentit (4 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija27.09.2018 15:311 vuosi sitten

Tämä on todellakin muuten hienoa, mutta epäreilua Korpilahtelaisia kohtaan. Korpilahti nyt kumminkin kuuluu Jyväskylään, toisin kuin Laukaa ja Muurame.

Vierailija27.09.2018 16:561 vuosi sitten

Toivottavasti tänä vuonna noihin lisävuoro linja-autoihin laitetaan lappu lisävuorosta ja reitistä näkyviin tai lisävuorokuskeille opetetaan linja-auton reitti kunnolla.

Viime vuonna menin tietämättäni lisävuorolinja-auton kyytiin enkä sitten päässytkään sinne minne luulin linja-auton menevän, kun kuski ajoi suoraan kaupungin keskustaan ja heitti matkustajat sitten vielä teatterin luona bussista ulos, kun olisi pitänyt bussin jatkaa vielä Seppälän suuntaan. Ei ollut kiva yllätys.

Vierailija27.09.2018 17:211 vuosi sitten

housut

Vierailija28.09.2018 16:101 vuosi sitten

paita

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Matkusta ilmaiseksi Linkillä kolme Valon kaupunki-iltaa 27.–29.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa