Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Fiksusti liikkeellä -kampanja haastaa jyväskyläläiset miettimään omia arjen kulkutapavalintojaan

Fiksu liikkuja valitsee kulkumuotonsa kulloisenkin tarpeen mukaan. Pyörällä kauppaan, Linkillä töihin tai kimppakyydillä harrastuksiin. Jyväskylän kaupungin syyskuussa käynnistyvä Fiksusti liikkeellä -kampanja kannustaa miettimään omia arjen liikkumisvalintoja. Kampanja näkyy loppuvuoden aikana muun muassa sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa erilaisina tempauksina ja mainoksina.


Ota omat liikkumistapasi tarkasteluun ja hae mukaan 16.9. mennessä!

Kampanja käynnistyy haulla, jossa etsitään osallistujiksi ja sisällöntuottajiksi eri-ikäisiä jyväskyläläisiä. Kampanjaan valitaan kolme jyväskyläläistä, joita kannustetaan haastamaan omat kulkutapavalintansa ja liikkumistottumuksensa.

Haluatko olla yksi kampanjaan mukaan valittavista sisällöntuottajista? Jos haluat, toimi näin:

Tee puhelimesi kameralla enintään 30 sekunnin mittainen videohakemus. Valmistaudu hyvin, suunnittele videosi positiivisella tavalla erottuvaksi ja vastaa siinä ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka olet: nimesi, ikäsi ja missä asut
  • Mitä kulkumuotoja enimmäkseen käytät ja miten liikut arjessa?
  • Miksi juuri sinä olisit hyvä sisällöntuottaja Fiksusti liikkeellä –kampanjaan?
  • Millainen somen käyttäjä olet?

Lähetä valmis videohakemuksesi viimeistään sunnuntaina 16.9. WhatsApp -sovelluksella Fiksusti liikkeellä -kampanjanumeroon 044 748 0790. Valinnan osuessa kohdallesi saat koulutuksen kampanjan sisällöntuotantoon. Lisäksi saat käyttöösi uuden Sony Xperia Z5 -puhelimen, joka kampanjan jälkeen jää omaksesi!


Jyväskylä haluaa lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä

Tavoitteena on, että jatkossa yhä suurempi osa jyväskyläläisistä tekee matkansa fiksusti - kävellen, pyörällä, linja-autolla tai vaikkapa yhteiskäyttöautolla. Fiksulla liikkumisella tarkoitetaan kestävää henkilöliikennettä, jossa on otettu huomioon resurssiviisauden ja hyvinvoinnin näkökulmat. Useimmiten puhutaan lihasvoimin liikkumisesta tai joukkoliikenteen käytöstä, mutta uusien liikkumisen palveluiden ja teknologioiden myötä autoilustakin voi tehdä fiksumpaa.

Fiksut liikkumisvalinnat näkyvät niin hyvinvoinnissa, kukkarossa kuin ympäristössäkin. Lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käyttöä arkimatkoilla vähennämme liikenteen päästöjä. Lisäksi matkojen lihasvoimin taittamisella on positiivinen vaikutus liikkujan hyvinvointiin ja terveyteen. Jyväskylän kaupungin pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteena on esimerkiksi nostaa pyöräilyn kulkutapaosuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa pyöräilyn osuuden kaksinkertaistumista nykyisestä, ja sen taloudelliseksi arvoksi on laskettu pelkästään terveyshyötyjen kautta neljä miljoonaa euroa vuodessa.


Lisätietoja:

  • www.jyvaskyla.fi/fiksustiliikkeella
  • palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
  • fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, p. 014 266 8063, kati.kankainen[at]jkl.fi
7.9.2018Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Fiksusti liikkeellä -kampanja haastaa jyväskyläläiset miettimään omia arjen kulkutapavalintojaan