Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Aikataulukausi vaihtuu 9.8. Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Linkki-paikallisliikenteessä

Kesäisen ilmanalan vallitessa Linkki-paikallisliikenne siirtyy torstaista 9.8. alkaen syksy- ja talviajan vahvuuteen. Kun vuoroja on kesäaikana ajettu noin 35 Linkillä, uuteen aikataulukauteen siirryttäessä autoja tulee liikenteeseen reilut 80.

Uudet, vihreäkantiset aikataulut jaettiin jokaiseen Linkin toiminta-alueen kotiin heinäkuun loppupuolella. Siitä tai sähköisestä reittioppaasta kannattaa tarkistaa, miten autot torstaista alkaen kulkevat. Pysäkille ei kannata suunnistaa vanhojen aikataulujen mukaan, vaan uudet kannattaa tarkistaa etukäteen, niin välttyy muutosten aiheuttamilta harmituksilta. Painetusta aikatauluvihkosta on löytynyt muutama linjoja 5K, 18 ja 41 koskeva virhe. Oikaisut löytyvät Linkin nettisivulta, sähköiseltä reittioppaalta sekä pdf-muotoisesta aikatauluvihkosta.

Merkittäviä muutoksia on muun muassa Linkki-linjojen 1, 2, 18, 18K, 20, 21, 25 ja 36 aikatauluissa ja reiteissä, joten erityisesti näiden linjojen käyttäjien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen. Esimerkiksi linjojen 1 ja 2 autot palaavat entiselle reitilleen kulkemaan Rautpohjankadun kautta keskussairaalalle ja Kortemäkeen. Samoin linja 36 kulkee jatkossa uutta reittiä Tikkakoskelta Palokan, Heinälammen ja Sepän kauppakeskuksen kautta keskustaan.

Aikataulukauden vaihteeseen osuu myös seudun koululaisten uuden lukuvuoden alku. Koulutiensä aloittaa muun muassa pari tuhatta eppuluokkalaista, joten vilskettä kaduille ja pysäkeille on luvassa runsain mitoin. Pidetään jokainen osaltamme huolta siitä, että liikenteessä pääsevät niin pienet kuin isotkin ihmiset ja kulkupelit turvallisesti etenemään. Erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa Vapaudenkadun paikallisliikennekeskuksessa, jossa rakennustyömaa on vähentänyt tilaa pysäkeiltä ja aiheuttanut muutoksia pysäkkijärjestelyihin.

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

8.8.2018Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Aikataulukausi vaihtuu 9.8. Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Linkki-paikallisliikenteessä