Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Rakennustyömaa vie tilaa Jyväskylän paikallisliikennekeskukselta – Forumin puolen pääpysäkit 8.8. alkaen väliaikaisille paikoille

Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun kulmassa sijaitsevan Reimarin tontin rakennustyöt edellyttävät muutoksia Jyväskylän paikallisliikennekeskuksen pysäkkeihin. Työmaan tilantarpeen takia kaikki Forumin puoleiset pääpysäkit eli Keskusta 5, 6 ja 7 siirtyvät toistaiseksi tilapäisille paikoille.

Pysäkit 6 ja 7 siirtyivät väliaikaisiin sijoituspaikkoihin jo kertaalleen 30.7. alkaneella viikolla. Nyt niidenkin sijaintia joudutaan vielä säätämään Linkkien liikennöinnin sujuvuuden varmistamiseksi. Keskusta 5 -pysäkki siirtyy Kirkkopuiston korttelin kohdalle, mikä mahdollistaa riittävän tilan Keskusta 6 ja 7 –pysäkkien toiminnalle.

Pysäkkikatokset infotauluineen on siirretty pois rakennustyömaan kohdalta. Tilapäisten pysäkkien paikat on merkattu pysäkkitolpilla, joihin on kiinnitetty pysäkin nimi ja paikallisliikennepysäkin merkki. Pysäkkien aiemmille sijaintikohdille on asiakkaiden ohjaamiseksi laitettu muutoksista kertovat tiedotteet.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi. Reimarin tontin työmaan tilantarpeet ovat lähikuukausina kasvamassa nykyisestä, joten paikallisliikennekeskusta odottanee loppuvuodesta siirto Asemakadulle evakkoon. Ajankohta tarkentuu myöhemmin ja Linkki tiedottaa järjestelyistä yksityiskohtaisemmin, kun ne ovat selvillä.

Tilapäiset sijaintipaikat 8.8. alkaen, pysäkit Keskusta 5, 6 ja 7

 • Keskusta 5 siirtyy Kirkkopuiston kortteliin vastapäätä Jyväskylän kaupunginteatteria.
  Pysäkin kautta ajavat Keljonkankaan, Muuratsalon ja Muuramen suuntaan liikennöivät linjat.

 • Keskusta 6 siirtyy Vapaudenkadun ja Asemakadun risteyksen viereen, lähemmäs Nikolainkulmaa ja Asemakadun R-kioskia.
  Pysäkillä pysähtyvät mm. Viitaniemeen, Kortepohjaan, Laajavuoreen, Palokkaan, Kuokkalaan, Viherlandiaan ajavat linjat.

 • Keskusta 7 sijoittuu paikallisliikennekeskuksen keskivaiheille, lähemmäs Asemakadun risteystä.
  Pysäkin kautta liikennöivät muun muassa keskussairaalan suuntaan ajavat linjat.

Katso pysäkkien tilapäiset sijoituspaikat kartasta:

Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee työmaan aikaisista järjestelyistä Keskusta 5, 6 ja 7 –pysäkkien käyttäjille aiheutuvaa haittaa. Väliaikaisille pysäkkipaikoille ei toistaiseksi ole mahdollista sijoittaa katoksia tai linjojen aikataulutietoa näyttäviä, sähköisiä infotauluja.

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jkl.fi

7.8.2018Kristiina Pentikäinen

Kommentit (2 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija08.08.2018 16:371 vuosi sitten

Olisi ollut paljon järkevämpää pitää pysäkit oikeassa järjestyksessä! Ei mitään logiikkaa että pysäkit nyt 6, 7, 5! Aiheuttaa varmasti sekaannuksia ja myöhästymisiä, varsinkin vanhuksille, lapsille, vammaisille.

Toinen vierailija24.09.2018 13:401 vuosi sitten

Tuossa nyt varmaan on laitettu pysäkki, jolla on vähiten busseja tuonne Kirkkopuiston puolelle, jotta tila riittää. Ja turha niitä pysäkkien numeroita on muuttaa, kun asiakkaat ovat vuosien varrella jo oppineet, että bussi 1 lähtee pysäkiltä 7 jne...

  Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Rakennustyömaa vie tilaa Jyväskylän paikallisliikennekeskukselta – Forumin puolen pääpysäkit 8.8. alkaen väliaikaisille paikoille