Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Ajoreitit muuttuvat Ruusupuiston liikennejärjestelyjen vuoksi

Ruusupuiston kohdalla tehdään sunnuntain 29.7. kello 22:n ja maanantain 30.7 kello 6:n välillä liikennejärjestelyjä, jotka muuttavat ajoreitit Hannikaisenkadulla ja Vapaudenkadulla sekä Keskussairaalantieltä keskustaan suuntaan tultaessa.

Hannikaisenkadun linjaus siirtyy Ruusupuiston kohdalla rakennetulle osuudelle molemmista ajosuunnista. Hannikaisenkadun muuttaminen kaksisuuntaiseksi mahdollistaa aikaisempaa sujuvamman kulun Mattilanniemen ja keskustan välillä. Vapaudenkatu Alvar Aallon kadun ja Hämeenkadun väliltä sekä Haarakatu suljetaan liikenteeltä nykyisen risteyssillan purkutöiden ja uuden alikulkusillan rakentamisen vuoksi.

Haarakadun poistuessa käytöstä suora yhteys Keskussairaalantieltä Hannikaisenkadulle katkeaa. Liikenne Keskussairaalantieltä ohjataan Seminaarinkadun kautta kaksisuuntaiseksi muutettavaa katuosuutta pitkin. Hämeenkatu toimii Seminaarinkadun ja Hannikaisenkadun välisenä poikittaisena katuyhteytenä.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden työmaanaikaiset kulkureitit eivät muutu tässä vaiheessa. Keskussairaalantien ja keskustan välinen kulku on Seminaarinkadun kautta, josta on entiseen tapaan yhteys Ruusupuistoon.

Linja-autot ajavat Keskussairaalan ja keskustan välistä liikennettä Seminaarinkatua pitkin. Käytöstä poistettua Museo 2 -pysäkkiä korvaava, yliopiston Ruusupuisto-rakennusta lähin pysäkki on Lounaispuisto 2 -pysäkki Vapaudenkadulla.

Liikennejärjestelyjen vuoksi Lounaispuisto 2 -pysäkiltä ei pääse linja-autolla enää Keskussairaalantien suuntaan. Lähin korvaava pysäkki, jolta Keskussairaalantien suuntaan pääsee, on kaupunginkirjastolla sijaitseva pysäkki Kirjasto 2.

Ruusupuiston liikennejärjestelyjen valmistuessa Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun ja Haarakadun risteyskohtaan tulee kiertoliittymä. Hanke valmistuu syyskuussa 2019. Kohteen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin kaupunkirakenteen toimiala pääurakoitsijanaan Oteran Oy.

Ruusupuiston liikennejärjestelyt kartalla:
- autoliikenne
- kevyt liikenne
- linja-autoreitit


Lisätiedot:
- rakennuttajainsinööri Erja Mutanen, p. 014 266 4086, erja.mutanen[at]jkl.fi
- https://www.jyvaskyla.fi/kadut/nahtavilla/ruusupuisto

26.7.2018Jari Salomaa

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Ajoreitit muuttuvat Ruusupuiston liikennejärjestelyjen vuoksi