Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Sähköiset reittioppaat

Jyväskylän seudun joukkoliikenne siirtyy 1.1.2018 Digitransit-reittiopaspalvelun käyttöön. Linkin aikataulu- ja reittihakupalvelu löytyy sen jälkeen osoitteesta

https://jyvaskyla.digitransit.fi

Uusi reittiopas on Waltti-kaupunkien sekä HSL:n ja Liikenneviraston kehittämä matkapalvelusta, josta on jokaiselle kaupungille oma versionsa. Palvelu korvaa aiemmat alueelliset reittioppaat sekä valtakunnallisen matka.fi -reittioppaan. Digitransit on lähdekoodiltaan avoin ja sen kehittämiseen voi osallistua halutessaan jokainen.

Reitinhakupalvelu toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla (Internet Explorerista versio 9 tai uudempi). Toimivuuden varmistamiseksi kannattaa käyttää yleisimpiä ja uusimpia selainversioita:

  • Internet Explorer 11
  • Firefox 38
  • Google Chrome 43
  • Safari 8

Antoiko reittiopas virheellistä tietoa? Ilmoita virheestä palautepalvelun kautta niin se voidaan korjata.

Tärkeää: reittioppaan ajat eivät ole vielä reaaliaikaisia!

Sähköinen reittiopas ilmoittaa aikataulun mukaiset saapumisajat lähtö- ja päätepysäkeille. Ns. välipysäkeille ilmoitetut saapumisajat ovat aina arvioita. Arviot perustuvat keskimääräisiin ajoaikoihin, eivät reaaliaikaiseen seurantaan. Jos matkalla on esimerkiksi ruuhkia, matka saattaa taittua arvioitua hitaammin. Välipysäkille Linkki ei myöskään pysähdy tasaamaan aikaa, vaikka vuoro olisikin etuajassa reittioppaan ilmoittamaan aikaan nähden. Näistä syistä ja kyytiinpääsyn varmistamiseksi suosittelemme pysäkille saapumista mieluummin etuajassa kuin viime minuutilla.

Lähtöpysäkiltä (=aikatauluun merkitty kiinteä aikataulupiste) Linkki lähtee aikaisintaan aikataulunsa mukaisena lähtöaikana.

Jyväskylän paikallisliikenteen autoihin saadaan lähitulevaisuudessa gps-paikannukseen perustuva seurantajärjestelmä. Kun palvelu on käytössä, Linkkien reaaliaikaiset saapumis- ja lähtöajat voi tarkistaa sähköiseltä reittioppaalta. Reaaliaikapalvelun toivotaan silloin vähentävän epätietoista odottelua pysäkillä siitä, ehtikö Linkki jo mennä vai onko se vasta tulossa. Kerromme reaaliaikapalvelun käyttöönoton aikataulusta tarkemmin heti, kun se saadaan tietoon.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16
HUOM: ma 30.4. poikkeava aukioloaika 10-13

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Reitit ja aikataulut » Reittioppaat