Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Sähköiset reittioppaat

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linjojen reitit, aikataulut ja pysäkit saat kätevimmin selville sähköisestä aikataulu- ja reittiopaspalvelusta.

Selainpohjainen Digitransit-aikataulu- ja reittiopas on Waltti-kaupunkien sekä HSL:n ja Liikenneviraston kehittämä, kaupunkikohtainen matkapalvelu. Palvelu korvaa aiemmat alueelliset reittioppaat sekä valtakunnallisen matka.fi -reittioppaan. Digitransit on lähdekoodiltaan avoin ja sen kehittämiseen voi osallistua kuka tahansa.

Reitinhakupalvelu toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla (Internet Explorerista versio 9 tai uudempi) ja on suunniteltu erityisesti mobiililaitekäyttöä varten. Parhaiten reittiopas toimii yleisimmillä ja uusimmilla selainversioilla.

  • Internet Explorer 11
  • Firefox 38
  • Google Chrome 43 tai
  • Safari 8

Antoiko reittiopas virheellistä tietoa? Kerro virheestä palautepalvelussa!

Reittiopas nyt reaaliajassa

Kaikkiin paikallisliikenteen Linkki-autoihin saadaan kevään 2019 aikana laitteet, jotka välittävät reittioppaalle tietoa matkan edistymisestä. Kun reittioppaan pysäkkiennusteet perustuvat linja-autosta saapuvaan paikkatietoon, ne ovat aiempaa luotettavampia. Asiakkaalle reaaliaikaisuus näyttäytyy muun muassa parempana ennakointimahdollisuutena, kun pysäkille menon voi nyt ajoittaa reittioppaan reaaliaikaisen ennusteen mukaan.

Aikataulutiedon etsijälle reaaliajassa näytettävä vuoro näkyy vihreänä reittioppaan pysäkkiaikalistauksessa. Kellonaikatiedon ohessa vilkkuu reaaliaikaisuutta osoittava symboli. Kun Linkin saapumiseen on alle 10 minuuttia, reittiopas ilmoittaa monenko minuutin päästä auto on saapumassa pysäkille. Jos Linkin saapumiseen on yli 10 minuuttia, reittiopas näyttää saapumisajan kellonaikaa.

Jos reaaliaikaista tietoa vuoron etenemisestä ei ole saatavilla, reittiopas näyttää vuoron aikataulusuunnitelman mukaista saapumisaikaa. Silloin vuoro näkyy reittioppaan listauksessa mustalla värillä, ilman vilkkuvaa reaaliaikasymbolia.

Reittioppaalla ei näytetä palveluliikenteen Linkki-VIP-autojen aikatauluja. Seutuliikenteen Waltti-vuorojen aikataulutiedot reittioppaalta saa, mutta niitä ei näytetä reaaliaikaisina.

Reittioppaan kehitystyö jatkuu

Palvelua kehitetään edelleen. Seuraava kehitysaskel on liikenteessä olevien linjojen näkyminen sähköisen reittioppaan kartalla. Jatkossa reittiopas näyttää myös palvelupisteiden sijainnit sekä neuvoo, millainen lippu haetulle matkalle tarvitaan ja ohjaa suoraan lipunostoinfoon.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Reitit ja aikataulut » Reittioppaat