Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Liput, hinnat ja vyöhykkeet

Suurenna kuvaa klikkaamallaJyväskylän seudun paikallisliikenteessä matkustetaan valtakunnallisen Waltti-järjestelmän matkakorteilla. Linkki-linja-autoista voi ostaa myös kertamatkalippuja suoraan kuljettajlta. Matkustaa voi myös mobiililipuilla, kun lataa älypuhelimeensa erillisen mobiililippusovelluksen. Lisätietoa mobiililipusta

Waltti-arvolipulla voit matkustaa kaikkialla Suomen Waltti-liikenteessä. Kun käytät Waltti-korttiasi muulla kuin Jyväskylän kaupunkiseudulla, matkustuksen hinta määräytyy aina kyseisen alueen lippu- ja vyöhykehintojen mukaan.

Waltti-lippujen kelpoisuus

Waltti-liput , -hinnat, -ikärajat ja edut ovat käytössä

 • Paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa linjoilla 1-39 ja 42
 • Seutuliikennelinjalla 41 Jyväskylä-Laukaa -välillä (Jyväskylän Liikenne Oy:n ajamat vuorot)
 • Jyväskylän Linkki-VIP-palveluliikenteessä.

Lisäksi Waltti-matkakortti (arvo- tai kausilippu) kelpaa maksuvälineenä myös

 • Laukaan palveluliikenteessä *
 • Koivuranta Oy:n ajamissa linjan 41 seutuliikennevuoroissa Jyväskylä-Laukaa -välillä *
 • 13M seutuliikennelinjalla yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti*
 • Jyväskylä-Jämsä –välin seutuliikenteessä (yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti, Jyväskylän Liikenne Oy:n ajamat vuorot) *
 • Matka Mäkelän liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä *
 • Uuraisten Liikenteen Jyväskylä-Palokka-Puuppola-Tikkakoski-Kuikka -reittien vuoroilla *
 • Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenteessä Lievestuoreen ja Jyväskylän välillä *
 • Töysän linja Oy:n vuoroilla yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä

* Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja, ei kertalippumatkoja. Ei muita Jyväskylän paikallisliikenteen etuuksia (esim. lastenvaunuetuus klo 9.00-14.00)

Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenne

Yhteysvälin liikenteestä vastaa Keski-Suomen ELY-keskus. ELY-keskuksen Waltti-lipuilla matkustaminen päättyy yhteysvälin liikenteessä 1.6.2018 alkaen. Muutos ei koske Jyväskylän paikallisliikenteen (Linkin) Waltti-matkakorttia, jolla matkustaminen jatkuu entisellään yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore.

Lisätietoa Keski-Suomen ELY-keskuksen 17.4.2018 tiedotteesta

 • Jyväskylän paikallisliikenteen Waltti-arvolippu kelpaa välillä Jyväskylä–Lievestuore–Jyväskylä. Veloitus ELY-keskuksen Waltti-arvolippuhinnoittelun mukaisesti, 1.6.2018 alkaen Jyväskylän seudun joukkoliikenteen arvolippuhinnoittelun mukaisesti.
 • Jyväskylän Waltti-kausilipulla (kolmen vyöhykkeen A-C lipulla) voi matkustaa välillä Jyväskylä-Lievestuore-Jyväskylä.
 • Hankasalmelle asti matkustamiseen tarvitaan 30.5.2018 saakka joko ELY-keskuksen Waltti-kausi- tai arvolippulippu tai muun toimivaltaisen viranomaisen Waltti-arvolippu. Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa yhteysvälillä 1.6.2018 alkaen käytössä olevista lipputuotteista..

Waltti-järjestelmän ulkopuoliset seutuliikennelinjat

 • Linja 40 (Jyväskylä - Suolahti) on liikennöitsijän siirtymäajan sopimuksella ajamaa liikennettä. Sen vuorojen aikataulut ja liikennöitsijät löytyvät Matkahuollon aikatauluhaulla.

Matkahuollon valtakunnallisilla lipputuotteilla sekä Keski-Suomen seutulipuilla voi matkustaa Jyväskylän Waltti-paikallisliikenteessä. Ehtona on, että Matkahuollon lipun kilometrimäärittelyt ovat Waltti-liikenteen matkustusvyöhykkeisiin nähden riittävät. Matkahuollon sarjalippuihin ei sisälly vaihto-oikeutta linjatla toiselle. Matkahuollon matkakortit luetaan aina kuljettajan rahastuslaitteella - anna siis kortti kuljettajalle autoon astuessasi.

Seutuliikenteessä on käytössä myös liikennöitsijöiden omia lipputuotteita. Esimerkiksi Jyväskylän Liikenne Oy myy omaa 30 päivän kausilippuaan, jolla voi matkustaa liikennöitsijän seutuliikenteen vakio- ja pikavuoroilla, mutta ei kaupunkiliikenteen Waltti-vuoroilla. Lisätietoja http://www.koivistonauto.fi/aikataulut-ja-liput/kaukoliikenne/liput/ tai p. 020 742 5800.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16

HUOM: poikkeavat aukioloajat
- to 21.6. klo 10-13
- 6.8.-14.9. ma-ke klo 10-17 ja to-pe klo 10-16

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Liput, hinnat ja vyöhykkeet