Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Waltti-lippujärjestelmä

Suurenna kuvaa klikkaamallaWaltti-lippu- ja maksujärjestelmän matkakortit otettiin 1.6.2015 käyttöön Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä. Lippujärjestelmä ei ole vielä kaikilta osin valmis ja sen kehittäminen jatkuu, joten toiminnassa saattaa ilmetä ajoittaisia häiriöitä.

Tilaa uusi korttisi netistä - säästät 5 euroa

Jos hankit uuden Waltti-matkakorttisi Linkki-palvelupisteestä tai Sokoksen lipunmyynnistä, uudesta kortista peritään lippulatauksen hinnan lisäksi 5 euron korttimaksu.

Kun hankit ja lataat sisältöä uudelle matkakortillesi Waltti-nettipalvelussa, korttimaksu on 0 euroa - säästät siis 5 euroa. Säästyt myös jonotuksilta, sillä uusi kortti tulee postissa kotiin!

Waltti-matkakortteja on sekä henkilö- että haltijakohtaisia. Haltijakohtaisen Waltti-matkakortin ja sille haltijakohtaisen arvolipun voi ostaa toistaiseksi ainoastaan Linkki-palvelupisteestä.

Waltti-lippujen kelpoisuus

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lipuilla voi matkustaa kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1-39 ja 42 . Lisäksi Waltti-matkakortilla voi matkustaa seutuliikenteen linjan 41 Jyväskylän Liikenne Oy:n ja Koivuranta Oy:n liikennöimillä vuoroilla sekä linjalla 13M yhteysvälillä Jyväskylä-Korpilahti.

Waltti-järjestelmän matkakortilla eli arvo- ja -kausilipulla voi matkustaa myös Matka Mäkelä Oy:n liikennöimillä vuoroilla Jyväskylä-Kuohu -yhteysvälillä . Waltti-järjestelmän hinnat ja ikärajat koskevat Matka Mäkelän liikenteessä vain Waltti-kortilla matkustamista, ei kertalippumatkustamista. Matka-Mäkelän liikenteessä ei myöskään voi hyödyntää Jyväskylän seudun joukkoliikenteen etuuksia, esimerkiksi lastenvaunujen kanssa maksutta matkustamista kello 9–14.

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortti käy myös linjalla 43 (Keski-Suomen ELY-keskuksen Jyväskylä-Hankasalmi -liikenne) yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore. Savon Linja Oy:n liikennöimän liikenteen aikataulutiedot löytyvät myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen aikatauluvihkosta, ei kuitenkaan sähköisestä reittioppaasta. Muutoin ELY-keskuksen liikenteessä on erilliset Waltti-hinnat ja matkustusehdot, joista tarkempaa tietoa ELY-keskuksen nettisivuilta. ELY:n Waltti-liput ovat myynnissä Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7 Jyväskylä).

Waltti-arvolipulla voit lisäksi matkustaa kaikilla niillä Suomen kaupunkiseuduilla, joissa on Waltti-liikennettä. Kun käytät Waltti-korttiasi muulla kuin Jyväskylän seudun Waltti-alueella, matkustuksen hinta määräytyy sen alueen lippu- ja vyöhykehintojen mukaan.

Waltti-järjestelmän ulkopuoliset paikallisliikenteen linjat

  • Linja 40 (Jyväskylä - Suolahti) on liikennöitsijän siirtymäajan sopimuksella ajamaa liikennettä. Sen vuorojen aikataulut ja liikennöitsijät löytyvät Matkahuollon aikatauluhaulla.

Waltti-lippu-uudistus ei koske Matkahuollosta ostettuja sarja- ja seutulippuja. Niillä voi matkustaa Waltti-liikenteessä, kunhan lipun kilometrimäärittelyt ovat matkustusvyöhykkeelle riittävät. Vaihto-oikeutta lippuun ei kuitenkaan sisälly.

Linkkiuutiset

Lue uusimmat Linkkiuutiset (kevät 2016, pdf)

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Asiakaspalvelu
Linkki-palvelupiste, avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16
HUOM: Suljettu pe 7.4.

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114
https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/

Copyright © 2017 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Waltti-lippujärjestelmä