Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Waltti-lippujärjestelmän maksuvyöhykkeet

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimialue on jaettu neljään maksuvyöhykkeeseen, jotka on sijoitettu kartalle ja nimetty kirjaimin A, B, C ja D.

Matkalippu voi olla

  • yhden vyöhykkeen (A, B, C tai D) lippu
  • kahden vyöhykkeen (AB, BC tai CD) lippu
  • kolmen vyöhykkeen (ABC tai BCD) lippu
  • neljän vyöhykkeen (ABCD) lippu

Hinnaltaan edullisin on yhden vyöhykkeen lippu, 3-4 vyöhykkeen liput ovat vastaavasti kalliimpia.

Mikä on Sinulle edullisin lipputuote? Siirry tästä vertailemaan vaihtoehtoja!

Waltti-lippujen kelpoisuus

Waltti-lipuilla voi matkustaa Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linjoilla 1-39 ja 42 sekä Jyväskylän Linkki-VIP -palveluliikenteen autoissa. Waltti-liput kelpaavat myös seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Waltin matkakorteilla (ei kertalipuilla) voi matkustaa seutuliikenteen linjalla 13M. Waltti-arvolippu ja Waltti-kausilippu (matkakorttimuotoiset liput) käyvät maksuvälineenä myös Matka Mäkelä Oy:n liikennöimillä vuoroilla yhteysvälillä Jyväskylä-Kuohu.

Jyväskylä-Hankasalmi -yhteysväliä ajavalla, Savonlinja Oy:n liikennöimällä ELY-keskuksen Waltti-linjalla 43 on myös käytössä Waltti-liput. Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lipulla voi matkustaa linjalla yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore.

Seutuliikenteen linjalla 40 on toistaiseksi käytössä Matkahuollon lipputuotteet eikä Waltti-lippuja kelpuuteta maksuvälineiksi. Linjalla 13M voi matkustaa Waltin matkakorttituotteilla (arvo- ja kausilippu).

Maksuvyöhykkeet kartalla

Kuvassa on esitetty Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimivalta-alueen maksuvyöhykkeet.

Vyöhykejakoa voit tarkastella myös Jyväskylän karttapalvelussa. Vyöhykkeet saa näkyviin valitsemalla palvelussa vasemman reunan valikosta ensin Linja-autoreitit, sen jälkeen Linja-autojen lippuvyöhykkeet. Yksittäisen pysäkin sijoittumista maksuvyöhykkeelle selviää, kun valikon Linja-autopysäkit -valinta on päällä.

Maksuvyöhykkeet on esitetty myös voimassa olevassa aikatauluvihkossa. Myös Linkki-palvelupiste opastaa ja neuvoo lipunostossa ja oikeiden vyöhykkeiden valinnassa. Tulevaisuudessa vyöhykkeet lisätään näkyviin myös joukkoliikenteen aikataulu- ja reittioppaaseen.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Asiakaspalvelu
Linkki-palvelupiste, avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16
HUOM: Suljettu pe 7.4.

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114
https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/

Copyright © 2017 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Waltti-lippujärjestelmä » Maksuvyöhykkeet