Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Mobiililippu

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan kerta- tai vuorokausilipun saa puhelimeen vaikka Linkkiä pysäkillä odottaessa. Voimassaoloaika alkaa heti tilauksesta. Mobiililippuja on tarjolla kertamatka- ja vuorokausilippuina.

Mobiililippusovelluksen saa ladattua älypuhelimeen osoitteesta http://www.payiq.net/jyvaskyla tai älypuhelinten sovelluskaupoista.

Sovellus toimii uusimmissa Windows-puhelimissa (versio 8.1 ja uudemmat), Apple iOS -puhelimissa (versio 7 ja uudemmat) ja Android-puhelimissa (versio 2.3.3. ja uudemmat). Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista. Sovelluksen kielivaihtoehdot: ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Näin asennat mobiililippusovelluksen omaan älypuhelimeen (opasvideo)

Lipun tilaaminen ja maksaminen

Mobiililippu on voimassa heti, kun ostos on suoritettu onnistuneesti. Maksettuasi lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi.

Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella. Kertamatkalipulla voi tehdä yhdensuuntaisia tai vaihdollisia matkoja 1–2 maksuvyöhykkeellä 60 minuutin ja 3 maksuvyöhykkeellä 120 minuutin ajan. Vuorokausilipun voi ostaa joko yhden tai kolmen vyöhykkeen mobiililippuna ja se on voimassa 24 tuntia ostohetkestä.

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja. Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi).

Maksutavat ja maksutapalisä

  • pankki- tai luottokortti (Visa, Mastercard)
  • puhelinoperaattorin puhelinlasku
  • Svea laskutus(jälkilaskutettava)

Jos mobiililipun maksaa pankki- ja luottokortilla tai puhelinlaskulla, lipun hintaan lisätään maksutapalisä 0,20 €/lippu.Svea-laskutuksella maksettavien lippujen hintaan ei tule erillistä maksutapalisää.

Lipputuotteet ja hinnat

Mobiilisovelluksella voit ostaa

  • aikuisten ja lasten (0-16-v.) kertalippuja
  • aikuisten, lasten ja nuorten (17-24-v.) vuorokausilippuja.

Lipun hinta määräytyy sen mukaan, millä vyöhykkeillä matkustetaan.

Matkustus-
vyöhykkeet
Zones

Aikuinen €Lapsi €
alle 17 v.

Kertalippu
Single ticket

A , B, C 3,00 1,50
AB, BC 4,70 2,40
ABC 6,10 3,10

Kertalipun hintaan lisätään 0,20 € maksutapalisä, mikäli matka maksetaan pankki- ja luottokortilla tai puhelinlaskulla.

Matkustus-
vyöhykkeet
Zones
Aikuinen €Lapsi €
alle 17 v.
Nuori €
17-24 v.
Vuorokausilippu
24 hour ticket
A, B, C 8,00 4,00 6,00
ABC 14,00 7,00 14,00

Vuorokausilipun hintaan lisätään 0,20 € maksutapalisä, mikäli matka maksetaan pankki- ja luottokortilla tai puhelinlaskulla.

Fiksusti messuille!

Fiksusti messuille -mobiililipulla matkaat edullisesti 25.–26.3.2017 Jyväskylän Paviljongissa järjestettäville Kirja, ruoka, viini ja Showlinkpets -messuille. Lipun 10 euron hintaan sisältyy yhden henkilön sisäänpääsy messuille ja 24 tunnin matkustusoikeus Jyväskylän paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa linjoilla 1-39 ja 42. Seutuliikenteen linjoilla (esim. 13M, 40, 41) ei mobiililipulla voi toistaiseksi matkustaa.
Yhdistetty messu- ja linkkilippu on Jyväskylän seudun joukkoliikenteen ja Jyväskylän Messut Oy:n kokeilu, jonka tarkoituksena on testata tapahtumalipun ja paikallisliikennematkojen yhdistämistä. Jyväskylän Paviljonki on suosittu tapahtumapaikka, ja yhteislipusta suunnitellaan helppoa ja edullista vaihtoehtoa tapahtumiin tai tilaisuuksiin saapumiselle.
Fiksusti messuille -mobiililiput ovat myynnissä 25.–26.3. ainoastaan Linkin mobiililippukaupassa.

Mobiililipulla matkustaminen

Mobiililipulla voi matkustaa Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä linjoilla 1-39 ja 42 (ei 13M). Myöhemmässä vaiheessa mobiililipun käyttöä laajennetaan kaikille Waltti-lippujärjestelmän piirissä oleville linjoille (esim. linja 41 Jyväskylä-Laukaa).

Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Kuljettaja rekisteröi mobiililipun bussissa manuaalisesti (lipussa on koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika).

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tarkastajat voivat tarkastaa lipun. Huolehdithan, että pystyt esittämään lippusi pyydettäessä missä tahansa matkan vaiheessa.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua
avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16

Asemakatu 7, Jyväskylä

p. 014 266 0114
https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/

Copyright © 2017 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Liput ja hinnat » Liput ja hinnat » Mobiililippu