Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Liput, hinnat ja vyöhykkeet

Suurenna kuvaa klikkaamallaJyväskylän seudun Linkki-paikallisliikenteessä matkustetaan valtakunnallisen Waltti-järjestelmän matkakorteilla. Linkki-linja-autoista voi ostaa myös kertamatkalippuja suoraan kuljettajlta. Matkustaa voi myös mobiililipuilla, kun lataa älypuhelimeensa erillisen mobiililippusovelluksen. Lisätietoa mobiililipusta

Waltti-arvolipulla voit matkustaa kaikkialla Suomen Waltti-liikenteessä. Kun käytät Waltti-korttiasi muulla kuin Jyväskylän kaupunkiseudulla, matkustuksen hinta määräytyy aina kyseisen alueen lippu- ja vyöhykehintojen mukaan. Jos matkustat Waltti-arvolipullasi toisella kaupunkiseudulla, anna matkakortti kyytiin noustessasi kuljettajalle oikean matkahinnan veloitusta varten.

Waltti-lippujen kelpoisuus

Waltti-liput , -hinnat, -ikärajat ja edut ovat käytössä

  • Paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa linjoilla 1-13 ja 14-42
  • Jyväskylän Linkki-VIP-palveluliikenteessä.

Lisäksi Waltti-matkakortti (arvo- tai kausilippu) kelpaa maksuvälineenä Laukaan palveluliikenteessä * ja eräillä seutuliikenteen vuoroilla. Waltti-lipun hyväksyvät seutuliikennevuorot tunnistaa keltaoranssista W-tunnuksesta auton etulasissa. Waltti-matkakortilla voi matkustaa:

  • Koivuranta Oy:n liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä-Laukaa *
  • 13M seutuliikennelinjalla yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti*
  • Jyväskylä-Jämsä –välin seutuliikenteessä (yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti, Jyväskylän Liikenne Oy:n ajamat vuorot) *
  • Jyväskylän Liikenne Oy:n seutuliikennevuoroissa nelostietä Saarijärvelle ja Äänekoskelle yhteysvälillä Jyväskylä-Laukaa (Hovila P pysäkille asti tai Hovila E –pysäkistä alkaen)*
  • Matka Mäkelän liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä *
  • Uuraisten Liikenteen Jyväskylä-Palokka-Puuppola-Tikkakoski-Kuikka -reittien vuoroilla *
  • Töysän linja Oy:n vuoroilla yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä *
  • Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenteessä Lievestuoreen ja Jyväskylän välillä *

* Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja, ei kertalippumatkoja. Ei muita Jyväskylän paikallisliikenteen etuuksia (esim. lastenvaunuetuus klo 9.00-14.00)

Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenne

ELY-keskuksen Waltti-lipuilla matkustaminen päättyi yhteysvälin liikenteessä 1.6.2018 alkaen. Jyväskylän paikallisliikenteen (Linkin) Waltti-matkakorttilla matkustaminen jatkuu liikenteessä entisellään yhteysvälillä Jyväskylä-Lievestuore-Jyväskylä.

Lisätietoa Keski-Suomen ELY-keskuksen 17.4.2018 tiedotteesta

Muiden lipputuotteiden kelpoisuus

Matkahuollon valtakunnallisilla lipputuotteilla voi matkustaa Jyväskylän Waltti-paikallisliikenteessä, kun lipun kilometrimäärittelyt ovat Waltti-liikenteen matkustusvyöhykkeisiin nähden riittävät. Matkahuollon sarjalipulla ei Linkki-paikallisliikenteessä ole vaihto-oikeutta linjalta toiselle. Matkahuollon matkakortit luetaan aina kuljettajan rahastuslaitteella - anna siis kortti kuljettajalle autoon astuessasi.

Seutuliikenteessä ja pidempimatkaisessa liikenteessä on käytössä myös liikennöitsijöiden omia lipputuotteita. Ne eivät kelpaa Linkki-paikallisliikenteessä matkustamiseen. Esimerkiksi Jyväskylän Liikenne Oy myy omaa 30 päivän kausilippuaan, jolla voi matkustaa liikennöitsijän seutuliikenteen vakio- ja pikavuoroilla. Lisätietoja http://www.koivistonauto.fi/aikataulut-ja-liput/kaukoliikenne/liput/ tai p. 020 742 5800.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Liput, hinnat ja vyöhykkeet