Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Liput, hinnat ja vyöhykkeet

Suurenna kuvaa klikkaamallaJyväskylän seudun Linkki-paikallisliikenteessä matkustetaan valtakunnallisen Waltti-järjestelmän matkakorteilla. Linkki-linja-autoista voi ostaa myös kertamatkalippuja suoraan kuljettajlta. Matkustaa voi myös mobiililipuilla, kun lataa älypuhelimeen erillisen mobiililippusovelluksen. Lisätietoa mobiililipusta

Waltti-arvolipulla voit matkustaa kaikkialla Suomen Waltti-liikenteessä. Kun käytät Waltti-korttiasi muulla kuin Jyväskylän kaupunkiseudulla, matkustuksen hinta määräytyy aina kyseisen alueen lippu- ja vyöhykehintojen mukaan. Jos matkustat Waltti-arvolipullasi toisella kaupunkiseudulla, anna matkakortti kyytiin noustessasi kuljettajalle oikean matkahinnan veloitusta varten.

Linkki-paikallisliikenne

Paikallisliikenteen Waltti-matkakortilla voit matkustaa

 • - Linkki-linja-autoissa, linjat 1-13 ja 14-42
 • - Linkki-VIP-palveluliikenteen autoissa Jyväskylässä
 • - Laukaan palveluliikenneautossa *

* Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja, ei kertalippumatkoja. Ei muita Jyväskylän paikallisliikenteen etuuksia (esim. lastenvaunuetuus klo 9.00-14.00)

Seutuliikenne

Waltti-matkakortilla voi matkustaa myös seutuliikenteen autoissa Jyväskylä - Laukaa - Muurame -alueella. Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja, ei kertalippumatkoja. Seutuliikenteen vuoroissa ei voi hyödyntää Jyväskylän paikallisliikenteen etuuksia (esim. lastenvaunuetuus klo 9.00-14.00). Linkki-paikallisliikenteen mobiililipulla ei voi matkustaa seutuliikenteen vuoroissa.

Äänekoskelle, Konnevedelle, Petäjävedelle, Hankasalmelle, Uuraisille, Jämsänkoskelle, Jämsään jne. saakka matkustamiseen tarvitaan joko Matkahuollon tai liikennöitsijän lipputuote. Waltti-matkakortti käy maksuvälineenä niissä seutuliikenteen vuoroissa

eli

 • Koivuranta Oy:
  - Jyväskylä-Laukaa -seutuliikenne
 • Jyväskylän Liikenne Oy:
  - 13M -seutuliikennelinja Jyväskylä–Muurame–Korpilahti -välillä
  - Jyväskylä - Jämsä -välin seutuliikenne (välillä Jyväskylä-Perälänraitti E -pysäkki)
  - Saarijärvelle ja Äänekoskelle 4-tien kautta ajettava seutuliikenne (välillä Jyväskylä- pysäkki Hovila P / pysäkki Hovila E - Jyväskylä)
  - Kuikka - Puuppola - Saarijärventie - Jyväskylä -seutuliikenne (välillä Jyväskylä-pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E -Jyväskylä)
 • Matka Mäkelä: Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä -seutuliikenne
 • Uuraisten Liikenne:
  -
  Jyväskylä-(Tikkakoski)-Kuikka -seutuliikenne 4-tien kautta
  - Jyväskylä - (Tikkakoski) - Kuikka -seutuliikenne Saarijärventien ja Puuppolan kautta (välillä Jyväskylä - pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E - Jyväskylä)
 • Töysän linja Oy: Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä -seutuliikenne
 • Karstulan Liikenne Oy:
  - Jyväskylä - Saarijärventie - Puuppola - Kuikka -seutuliikenne (välillä Jyväskylä - pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E - Jyväskylä)
  - Jyväskylä - Laukaa 4-tien kautta ajettava seutuliikenne (välillä Jyväskylä - pysäkki Hovila P / pysäkki Hovila E - Jyväskylä)
 • Savon Linja Oy: Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenteessä (välillä Jyväskylä - Lievestuore - Jyväskylä)

ELY-keskuksen Waltti-liikenne

ELY-keskuksen Waltti-lipuilla matkustaminen päättyi Jyväskylä-Hankasalmi -yhteysvälin liikenteessä 1.6.2018. Lue lisää Keski-Suomen ELY-keskuksen 17.4.2018 tiedotteesta.

Jyväskylän paikallisliikenteen (Linkin) Waltti-matkakortti kelpaa edelleen matkustamiseen Jyväskylän ja Lievestuoreen välisillä matkoilla.

Muiden lipputuotteiden kelpoisuus

Matkahuollon valtakunnallisilla lipputuotteilla voi matkustaa Jyväskylän Waltti-paikallisliikenteessä, kun lipun kilometrimäärittelyt ovat Waltti-liikenteen matkustusvyöhykkeisiin nähden riittävät. Matkahuollon sarjalipulla ei Linkki-paikallisliikenteessä ole vaihto-oikeutta linjalta toiselle. Matkahuollon matkakortit luetaan aina kuljettajan rahastuslaitteella - anna siis kortti kuljettajalle autoon astuessasi.

Seutuliikenteessä ja pidempimatkaisessa liikenteessä on käytössä myös liikennöitsijöiden omia lipputuotteita. Ne eivät kelpaa Linkki-paikallisliikenteessä matkustamiseen. Esimerkiksi Jyväskylän Liikenne Oy myy omaa 30 päivän kausilippuaan, jolla voi matkustaa liikennöitsijän seutuliikenteen vakio- ja pikavuoroilla. Lisätietoja http://www.koivistonauto.fi/aikataulut-ja-liput/kaukoliikenne/liput/ tai p. 020 742 5800.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä
Avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16 (HUOM: ti 26.3. klo 12-16)

Puhelinpalvelu
ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Liput, hinnat ja vyöhykkeet