Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Liput, hinnat ja vyöhykkeet

Suurenna kuvaa klikkaamallaJyväskylän seudun Linkki-paikallisliikenteessä on käytössä valtakunnallisen Waltti-järjestelmän lipputuotteet.

Paikallisliikenteen Linkeissä voi matkustaa

- Waltti-matkakortilla
- kertamatkalipulla (osto kuljettajalta käteisellä rahalla)
- mobiililipuilla

 • Waltti-lipputuotteilla ja -hinnoilla voit matkustaa
 • - Linkki-linja-autoissa, linjat 1-13 ja 14-42
 • - Linkki-VIP-palveluliikenteen autoissa Jyväskylässä
 • - Laukaan palveluliikenneautossa *
 • - Seutuliikenteen Waltti-autoissa*

* Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja. Ei muita Jyväskylän seudun joukkoliikenteen etuuksia (esim. lastenvaunuetuus klo 9.00-14.00)

Waltti-arvolipulla matkustaminen Suomen kaupunkiseuduilla

Waltti-arvolipulla voit matkustaa muidenkin kaupunkiseutujen Waltti-liikenteessä. Matkustuksen hinta määräytyy kohdealueen lippu- ja vyöhykehintojen mukaan. Jos käytät Waltti-matkakorttia kotiseudun ulkopuolella, kuljettaja tekee matkakortilta matkasi mukaisen veloituksen.

Waltti seutuliikenteessä

Waltti-matkakortti kelpaa myös seutuliikenteen Waltti-vuoroissa Jyväskylä - Laukaa - Muurame -alueella. Waltti-vuorot tunnistat linja-auton etuikkunan keltaoranssista W-kyltistä.

Seutuliikenteen Waltti-vuorojen aikataulu- ja reittitiedot löydät mös Linkin sähköiseltä aikataulu- ja reittioppaalta.

Waltti-hinnat ja -ikärajat koskevat vain Waltti-matkakortilla tehtyjä matkoja, ei kertalippumatkoja. Myöskään Linkki-paikallisliikenteen etuudet (esim. lastenvaunuetuus) eivät koske seutuliikennettä. Linkki-paikallisliikenteen mobiililippu ei kelpaa seutuliikenteen autoissa.

Jos matkustat paikallisliikenteen aluetta pidemmälle (Äänekoskelle, Konnevedelle, Petäjävedelle, Hankasalmelle, Uuraisille, Jämsänkoskelle, Jämsään jne.) koko matkalle tarvitaan joko Matkahuollon tai liikennöitsijän lipputuote.

Waltti-matkakortilla voit matkustaa seuraavien liikennöitsijöiden seutuliikennevuoroissa:

 • Koivuranta Oy:
  - Jyväskylä-Laukaa -seutuliikenne
 • Jyväskylän Liikenne Oy:
  - 13M -seutuliikennelinja Jyväskylä–Muurame–Korpilahti -välillä
  - Jyväskylä - Jämsä -välin seutuliikenne (välillä Jyväskylä-Perälänraitti E -pysäkki)
  - Saarijärvelle ja Äänekoskelle 4-tien kautta ajettava seutuliikenne (välillä Jyväskylä- pysäkki Hovila P / pysäkki Hovila E - Jyväskylä)
  - Kuikka - Puuppola - Saarijärventie - Jyväskylä -seutuliikenne (välillä Jyväskylä-pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E -Jyväskylä)
 • Matka Mäkelä: Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä -seutuliikenne
 • Uuraisten Liikenne:
  -
  Jyväskylä-(Tikkakoski)-Kuikka -seutuliikenne 4-tien kautta
  - Jyväskylä - (Tikkakoski) - Kuikka -seutuliikenne Saarijärventien ja Puuppolan kautta (välillä Jyväskylä - pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E - Jyväskylä)
 • Töysän linja Oy ja Karstulan Liikenne Oy:
  - Jyväskylä–Kuohu–Jyväskylä -seutuliikenne
 • - Jyväskylä - Saarijärventie - Puuppola - Kuikka -seutuliikenne (välillä Jyväskylä - pysäkki Syväoja P / pysäkki Syväoja E - Jyväskylä)
  - Jyväskylä - Laukaa 4-tien kautta ajettava seutuliikenne (välillä Jyväskylä - pysäkki Hovila P / pysäkki Hovila E - Jyväskylä)
 • Soisalon Liikenne Oy:
  - Jyväskylä-Hankasalmi-Jyväskylä -seutuliikenne, yhteysväli Jyväskylä - Lievestuore - Jyväskylä.

ELY-keskuksen Waltti-liikenne

ELY-keskuksen Waltti-lipuilla matkustaminen päättyi Jyväskylä-Hankasalmi -yhteysvälin liikenteessä 1.6.2018. ELY:n Waltti-liput (sinikeltaiset) ovat poistuneet käytöstä, eli niitä ei enää voi lisäladata.
Lue lisää Keski-Suomen ELY-keskuksen 17.4.2018 tiedotteesta.

Jyväskylän paikallisliikenteen (Linkin) Waltti-matkakortti kelpaa edelleen matkustamiseen Jyväskylän ja Lievestuoreen välisillä matkoilla.

Muiden lipputuotteiden kelpoisuus Linkki-paikallisliikenteessä

Matkahuollon valtakunnallisilla lipputuotteilla voi matkustaa Jyväskylän Waltti-paikallisliikenteessä, kun lipun kilometrimäärittelyt ovat Waltti-liikenteen matkustusvyöhykkeisiin nähden riittävät. Matkahuollon sarjalipulla ei Linkki-paikallisliikenteessä ole vaihto-oikeutta linjalta toiselle. Matkahuollon matkakortit luetaan aina kuljettajan rahastuslaitteella - anna siis kortti kuljettajalle autoon astuessasi.

Seutuliikenteessä ja pidempimatkaisessa liikenteessä on käytössä myös liikennöitsijöiden omia lipputuotteita. Ne eivät kelpaa Linkki-paikallisliikenteessä matkustamiseen. Esimerkiksi Jyväskylän Liikenne Oy myy omaa 30 päivän kausilippuaan, jolla voi matkustaa liikennöitsijän seutuliikenteen vakio- ja pikavuoroilla.

  Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Liput, hinnat ja vyöhykkeet