Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Linkki-kummi

- oppaasi paikallisliikenteen käytön opettelussa

Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä on otettu keväällä 2018 käyttöön Linkki-kummipalvelu. Linkki-kummipalvelu on uusi palvelumuoto, jota on tarkoitus kokeilla noin vuoden verran. Jos tällaiselle vertaistukeen perustuvalle paikallisliikenteen käyttöopastukselle osoittautuu olevan tarvetta, toimintaa jatketaan ilman muuta myös tulevaisuudessa.

Linkki-kummi on henkilö, jonka voi pyytää linkkimatkustusta aloittelevan matkustajan mukaan, kaveriksi ja tukihenkilöksi. Kummi opastaa ja ohjaa matkustamisessa sekä siihen liittyvissä asioissa.

Palvelu on tarkoitettu esimerkiksi henkilöille, jotka ovat harkinneet Linkin hyödyntämistä kulkemisessaan, mutta aloittaminen jännittää. Linkki-kummi auttaa, jos esimerkiksi aikatauluihin, reitteihin, lippuihin, maksamiseen tai auton pysäyttämiseen liittyvien asioiden selvittäminen omatoimisesti tuntuu monimutkaiselta.

Tavoitteena on, että opastuksen sekä yhteisen matkustuskerran jälkeen opastettava pystyy käyttämään paikallisliikenteen palveluita itsenäisesti.

Yhteinen matkustuskerta toimii oppituntina

Linkki-kummipalvelu on maksutonta, ainoastaan oma matkalippu jää opastettavan itse kustannettavaksi. Opastuksen varaaminen on helppoa: Linkki-kummin puhelinnumeron saa pyynnöstä Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum). Sen jälkeen voi soittaa suoraan Linkki-kummille ja neuvotella hänen kanssaan sopivasta opastusajankohdasta sekä tapaamispaikasta.

Tapaamiskerralla voi tehdä kummin kanssa yhteisen linkkimatkan jollain opastettavan yleisesti kulkemalla reitillä. Matkan aikana Linkki-kummi neuvoo ja opastaa niissä matkustukseen liittyvissä asioissa, jotka opastettavaa askarruttavat. Opastuskertoja voi yhtä asiakasta kohden olla yhdestä kahteen. Aloitusvaiheessa Linkki-kummipalvelua on saatavana ainoastaan suomen kielellä.

Vaikka Linkki-kummi pyrkii auttamaan aina parhaansa mukaan, hänen toimenkuvaansa kuuluvat ainoastaan neuvontaan ja opastukseen liittyvät tehtävät. Kummi ei siten voi toimia opastettavansa henkilökohtaisena avustajana, esimerkiksi ostoskassien kotiin kuljettajana.

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Ohjeita ja tietoja » Linkki-kummi