Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Nyt se tuli, ihana kesä!

Yläkaupungin Yö avasi Jyväskylän vilkkaan tapahtumakesän viime viikonloppuna. Väkeä oli liikkeellä tuhansittain, koska lauantaille osui myös Ravintolapäivä. Keskustassa pöhisi vielä sunnuntainakin, kun yli sata kirpputorimyyjää levittäytyi kävelykadulle. Keski-Suomen Kala- ja kevätmarkkinat vetivät puolestaan porukkaa Jyväsjärven rantamaisemiin.

Keljonkankaalla asuvat Anniina Pitkänen ja Valtteri Kauhanen istuivat Lounaispuiston hulinassa lauantaina. He valitsivat linja-auton ja jättivät polkupyörät kotiin.
-Pyöriä olisi joutunut miettimään, mahtuuko kulkemaan ja minne ne jättää. Nyt ollaan vapaita ja mennään linja-autolla takaisinkin, kertoi Kauhanen.


Nelli Kauppinen (vas.) tuli Linkillä keskustaan Muuratsalosta. Aada Saatsi oli vastassa ja yhdessä he jatkoivat katsomaan bändiä Yläkaupungin Yöhön. Molemmat käyvät Viitaniemen lukiota ja liikkuvat paljon bussilla.
-Kesäloman ajaksi aion ladata arvokorttia, se on halvin ja paras tapa, tuumasi Kauppinen.

Oli teemana kulttuuri, urheilu tai mikä tahansa vetonaula, kaupunkitapahtumia yhdistää se, että pysäköintialueilla on tunkua. Järjestäjillä on siksi vakiopyyntö: jätä oma auto kotiin ja käytä julkisia kulkuvälineitä.
Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkit tarjoavat hyvät yhteydet tapahtumiin, joskus jopa ilmaiseksi! Esimerkiksi Lutakon satamasta lähtevän Likkojen lenkin osallistujat saavat matkustaa vapaasti Linkeissä 28.5.


Katukirppis järjestetään seuraavan kerran elokuun lopussa. Kesäkatu on tapahtuma, joka tuo markkinameininkiä kävelykadulle 12.-16.7. Lisää tapahtumia löytyy Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n sivulta www.jekku.fi.

Lutakko ja satama ovat suosittuja ulkoilu- ja tapahtuma-alueita. Kalamarkkinat menivät jo, mutta sataman terassit kutsuvat ja risteilykausi on aluillaan. Jos et tiedä, mitkä bussit kulkevat satamaan, katso reittihaku Linkki-verkosta ja syötä kohteeksi Satamakatu.

Tiesitkö, että Jyväskylän matkailuneuvonta on samassa paikassa kuin Linkki-palvelupiste? Voit käydä samalla reissulla kysymässä kesän tapahtumista ja Linkki-palveluista osoitteessa Asemakatu 7, kauppakeskus Forumin katutasossa.
Huomioithan kesäkauden muutokset liikenteen aikatauluissa ja palvelupisteen aukioloajoissa. Asemakadun Linkki-piste on auki arkisin kello 10-16 (3.6.-5.8.). Kesäajan liikenteen aikatauluvihko jaetaan koteihin näinä päivinä.

Hauskaa ja rentouttavaa kesää!


Näinkin voi käydä: katu on suljettu ja autolla ajo kielletty. Kävelypainotteiseen keskustan tapahtumiin ei kannata lähteä seikkailemaan omalla autolla. Linkki vie tapahtumien äärelle helposti ja halvalla.

Lounaispuiston lavalla tapahtuu paljon tänä kesänä. Lähin pysäkki on päälavan takana Vapaudenkadulla, ja parin korttelin päässä kaupungin kirjastolle päin on lisää Linkki-yhteyksiä. Melko kätevää!

Teksti ja kuvat: Mervi Varonen

24.5.2016Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua
ma 10-17 ja ti-pe 10-16

(7.8.-15.9. ma-pe 10-17,
puhelinpalvelu ma 10-17, ti-pe 10-16)

Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114
https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/

Copyright © 2017 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Blogi » Nyt se tuli, ihana kesä!