Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Ylös, ulos ja Linkille!

Tammikuu toi pakkaset ja talven ulkoilukausi käynnistyi vauhdilla Jyväskylän seudulla. Laajavuoren hiihtokeskuksessa lumitykit ovat laulaneet ja rinteillä lasketellaan, lautaillaan ja pulkkaillaan täyttä häkää. Ja mikä parasta, Linkki vie ja tuo aivan rinteiden viereen!

Linkki-linja 25:n reitti kulkee hiihtokeskuksen vierestä. Pysäkit Laajari 1 ja 2 sijaitsevat Laajavuorentiellä, lähellä Laajiksen päärakennusta.

Laajavuoren ja Jyväskylän seudun latuverkostoa rakennetaan kuntoon sitä mukaa kun olosuhteet ja lumitilanne antavat myöten. Hiihtäjä löytää ajankohtaista tietoa latujen kunnossapidosta kaupungin nettisivulta http://www.jyvaskylanseutu.fi/kannat/latuinfo/.

Kun ladut kutsuvat, kulkevat sukset kätevästi Linkin kyydissä ilman lisämaksua. Hiihtäjä säästää omia ja muiden hermoja sitomalla välineet nippuun tai laittamalla ne suksipussiin kuljetuksen ajaksi.

Keski-Palokassa asuvat Kati ja Kebba Komma olivat suksipussin kanssa liikenteessä. Kati Kebba kulkee usein latujen luo Linkillä, tällä kertaa oli suksihuollon vuoro.

Jyväsjärven luistelurata on suosittu ulkoilukohde, joka liikuttaa tuhansia ihmisiä sesongin aikana. Kaupungin ylläpitämä rata on ilmaista huvia. Kolmisen kilometriä pitkä rata kiemurtelee sataman ja Mattilanniemen välillä. Linkillä pääsee monista suunnista lähelle jäärataa, joko keskustan pääpysäkeiltä kävellen tai Lutakon alueen ja Mattilaniemen pysäkeiltä.

Jyväsjärven jäärata avattiin yleisölle tänä talvena tammikuun 10. päivä. Kauniina sunnuntaipäivänä jäällä liikkui paljon ulkoilijoita, sekä luistimilla että ilman.

Tiesitkö muuten, että aikuisen Linkki-lipun hinnalla saa kyytiin mukaan kaksi alle 7-vuotiasta maksutta? Jos arkisin liikutaan paljon omalla autolla, Linkki-kyyti tuo etenkin lapsille hauskan lisän ulkoilupäivään. Lasten lipun yläraja on nykyään 16 vuotta.

Koska talvella ei ole mukava värjötellä kylmässä, on järkevää suunnitella Linkki-reitti mahdollisine vaihtoineen etukäteen. Perinteinen aikatauluvihko on hyvä perusopas. Linkin nettisivulta löytyy lisäksi sähköinen aikataulu- ja reittiopas, josta voi hakea esimerkiksi pysäkkikohtaiset aikataulut. Katso ja tutustu: http://linkki.jyvaskyla.fi.

Talvipakkasilla ei aina kannata käynnistää omaa autoa. Nelihenkisen lapsiperheen kertaliput paikallisliikenteessä maksavat alle 10 euroa. Jos lapset ovat alle kouluikäisiä, summa on vain kuusi euroa.

Teksti ja kuvat: Mervi Varonen

25.1.2016Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Blogi » Ylös, ulos ja Linkille!