Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Joukkoliikenteen asiakasraati

Toiminta laajenee Fiksun liikkumisen asiakasraadiksi

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen asiakasraati aloitti toimintansa keväällä 2016. Keväällä 2018 asiakasraadin toiminta laajenee käsittämään joukkoliikenteen lisäksi muitakin fiksun liikkumisen muotoja: kävelyä, pyöräilyä, fiksua autoilua ja erilaisia liikkumisen palveluja. Joukkoliikenteen asiakasraadista tulee siis Fiksun liikkumisen asiakasraati.

Jatkossa raati kokoontuu noin 4–5 kertaa vuodessa käsittelemään Linkkiasioiden ohella esimerkiksi pyöräbaanoja, kaupunkipyöriä, yhteiskäyttöautoja ja muita viisaaseen liikkumiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Tapaamisissa kuullaan asiantuntijoiden alustuksia ja keskustellaan fiksun liikkumisen kehittämiseen liittyvistä aiheista.

Raati voi tapaamisissaan myös jalkautua tutustumaan vaikkapa keskustan kävely- tai pyöräilyolosuhteisiin. Tavoitteena on saada näkemyksiä fiksun liikkumisen palveluiden ja olosuhteiden kehittämiseksi ja parantamiseksi.

Hae mukaan 14.3. mennessä

Uudistuvaan asiakasraatiin on nyt haussa erityisesti kävelyn, pyöräilyn ja erilaisten uusien liikkumispalveluiden edistämisestä kiinnostuneita jäseniä. Palkkiona toimintaan osallistumisesta on eturivin paikka fiksun liikkumisen edistämisessä sekä kahvi- ja voileipätarjoilu tapaamisissa. Entiset joukkoliikenteen asiakasraadin jäsenet voivat halutessaan jatkaa uudessa asiakasraadissa ilman erillistä hakemusta.

Jos fiksu liikkuminen on Sinulle sydämen asia ja haluat sitä toimillasi edistää, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen linkki@jkl.fi tai toimita se Linkki-palvelupisteeseen (Asemakatu 7, Jyväskylä) 14.3.2018 mennessä.

Kerro hakemuksessa, miksi toiminta kiinnostaa ja liitä mukaan ikä- ja yhteystietosi.

Asiakasraadin rooli ja tehtävät

Asiakasraati on poliittisesti sitoutumaton toimija, joka kokoontuu muutamia kertoja vuodessa ennalta sovittuina ajankohtina.

Asiakasraadin tehtävänä on tuoda asiakkaan ääntä paikallisliikenteen palvelujen kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista asioista sekä palveluiden laatuun ja kehittämiseen liittyvistä asioista. Aikaa varataan myös osallistujien kysymyksille.

Näkemykset kirjataan muistiin ja välitetään päättäville tahoille, esimerkiksi joukkoliikenteen asioista päättävälle seudulliselle joukkoliikennejaostolle. Muistiot julkaistaan myös asiakasraadin verkkosivuilla.

Tapaamiset

Vuoden 2018 asiakasraatitapaamisten ajankohdat ovat seuraavat:

ma 9.4.2018

ma 3.9.2018

ma 5.11.2018

Asiakasraadin muistiot

Asiakasraadin kokoontumisissa käytyjen keskustelujen sisällöt kootaan muistioksi, joka julkaistaan tapaamisen jälkeen tällä nettisivulla.

Joukkoliikenteen asiakasraadit 2017:

Joukkoliikenteen asiakasraadit 2016:

Yhteydenotto asiakasraatiin

Haluatko lähettää asiakasraadille ehdotuksesi käsiteltävästä aiheesta? Tee se alla olevalla, sähköisellä yhteydenottolomakkeella! Viestit välitetään toimitetaan asiakasraadille ja niistä voidaan käydä tapaamisessa keskustelua raatilaisten aloitteesta.

Huomaa, että raati ei suoraan vastaa yhteydenottoihin. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että asiakasraati ei tee palveluista päätöksiä. Esimerkiksi joukkoliikenneasioista päättää seudullinen joukkoliikennejaosto.

Kun haluat palautteeseesin vastauksen, lähetä se aina palautepalvelun kautta. Palautteet otetaan huomioon joukkoliikenteen kehittämisessä aivan samalla tavalla kuin asiakasraadin kannanototkin.

Keskusteluaiheita ja ideoita asiakasraadille

Ideasi/keskusteluaiheesi/palaute

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16
Asemakatu 7, Jyväskylä
p. 014 266 0114

Suljettu 13.-14.3.


Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella: Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Ohjeita ja tietoja » Asiakasraati